Doğa "Doga" ÖZBEKLİK Kimdir?

Doga-Twitch
Ek1: Doğa "Doga" ÖZBEKLİK 


Twitch dünyasından tanıdığımız Doga kanalını yakından tanımaya ne dersiniz? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Doğa "Doga" ÖZBEKLİK bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.



Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Doğa, 18 Temmuz 2004 yılında İstanbul'da doğdum. 


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz?

16 yaşındayım, dolayısıyla hala lisedeyim. Fransız lisesinde okuyorum.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız?

2 - 2.5 senedir yayınlarımla olmasa da chatlerle Twitch'in en içindeyim, az da olsa chatlerde küçük bir tanınırlığım zaten vardı. Karantina yeni hayatımıza girdiğinde arkadaşlarımın da "hep evde sıkılıyorsun, eğlenceli de kızsın, e zaten az da olsa tanınıyorsun yürür gidersin" gazlarıyla 18 Mart tarihinde mobilden küçük bi sohbet yayınıyla başladı aslında her şey. "2-3 yayın açarım 10-15 izlenirim, 1 hafta sonra da hevesimi alırım." düşüncesiyle çıktığım bir yoldu açıkçası, hiçbir yerden duyurmadığım kalite ayarlarıyla bile uğraşmadığım ilk yayınımda 100-150 arası izlenmem beni hem şaşırttı hem çok gaza getirdi. Devam etmemi de bu gaz sağladı.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir?

En büyük hedefim kendi öz kitlemi oluşturabilmek.


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı?

İlk oynadığım oyun Super Mario. Twitch'le tanışmadan önce oyunlarla ilişkim ilkokulda eve alınan Nintendo'nun Wii konsolunda oynadığım Super Mario serileri, Just Dance vs gibi oyunlarla sınırlıydı. Ps4 ilk çıktığında dayım almıştı, 9 yaşından beri her dayıma gittiğimde oynamaya çalışırdım ama hiç beceremezdim. 


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir?

En sevdiğim değil ama en çok bağlandığım oyun sanırım Sims 4. İlk Twitch'i izlemeye başladığımda "İnsanlar bilgisayardan oyun oynuyorlarmış, oyunlar sadece konsollardan ibaret değilmiş." bilincine vardığım zaman annemin bana okul için verdiği 6-7 senelik laptopuma indirebildiğim tek oyundu The Sims 4. Sürekli crash yiyip dursam da bir sene boyunca oynayabildiğim tek oyundu, o yüzden özel bir bağ oluştu sanırım :D


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz?

Kendine Müzisyen ve Pqueen



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.