Buse "Suzan" OKUMUŞ Kimdir?

Suzan-Twitch
Ek1: Buse "Suzan" OKUMUŞ 

Twitch dünyasından tanıdığımız Suzan kanalını yakından tanımaya ne dersiniz? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Buse "Suzan" OKUMUŞ bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.



Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Buse Okumuş, sınırlı sayıda üretilmiş Bayburtlulardan biriyim ve de 19.11.1996 tarihinde dünyaya geldim.


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz?

Anadolu Lisesinden açık liseye, Lisanstan Ön Lisansa geçiş yaptığım; İstikrarsız bir eğitim hayatım oldu. Üniversite hayatıma Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Rus Dili ve Edebiyatı bölümüne kayıt olarak başladım, "çok soğuk annecim buralar" diyerek Eskişehir’i terk ettim. Geçtiğimiz yıl; Nişantaşı Üniversitesi’nde İç Mekan Tasarımı programına sınav kağıdına tükürüp tam burs alarak kayıt oldum. Kesinlikle dalga geçilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyor, bu husus hakkında bolca şaka üretiyorum.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı?

E-ticaret ameleliği, grafik tasarımcı yanında stajyerlik (tuvalet temizleyerek), tele satış gibi ufak tefek iş tecrübelerim oldu fakat hala eğitim hayatım devam ettiğinden aktif bir iş hayatım yok.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız?

2020 Eylül ayının başlarında "sürekli bilgisayar başındayım ve de gevezeyim, belki bir işe yarar" fikriyle yayın açmaya başladım.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir?

"Ne işle meşgulsün?" diye sorulduğunda "içerik üreticisiyim" diyebilmeyi diliyorum.


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı?

Atari edinip fişe takmakla oyunlarla olan ilişkim başladı, ilk oynadığım oyunsa Jigglypuff’ın Mario olduğu bir oyundu. (En çok onu oynamaktan keyif aldığım için de ilk olduğunu sanıyor olabilirim, kronoloji konusunda berbatım.)


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir?

Kötü grafikli ve çok oyunculu oyunlardan hoşlanıyorum. Tam olarak "Guilty Pleasure" kategorisinde sayabileceğimiz oyunlar, en sevdiğim oyunlardır. Knight Online çocukluğumu çaldığı için yeri bende hep ayrı olacak. League of Legends’in aram moduna da ayrı tutkunum. Bir de Second Life çakması diyebileceğimiz, Nette Hayat adında Türk yapımı bir oyun salınmıştı piyasaya, oradaki komünümle sanal gerçekliğimizde dolanmaktan aldığım keyfi başka hiçbir oyundan alamadım fakat oyun rağbet görmedi ve sunucu kapatıldı.


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz?

Dürüst olmak gerekirse pek de oturup yayın izleyebilen biri değilim fakat bir dönem Shroud’a takmıştım. Shroud’un sesini çok rahatlatıcı bulduğum için uyku öncesi masal niyetine yayınını açıp pata küte silah sesleriyle beraber uykuya dalıyordum. Türkiye özelinde konuşacak olursam, yayıncı piyasasına pek vakıf olmamakla beraber Özgür Turhan yayın açtığında damlamaya çalışıyorum.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.