Tuğçe "Miinem" ALKIR Kimdir?

Miinem-Twitch
Ek1: Tuğçe "Miinem" ALKIR 

Twitch dünyasından tanıdığımız Miinem kanalını yakından tanımaya ne dersiniz? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Tuğçe "Miinem" ALKIR bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.



Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Ben Tuğçe Minem Alkır. 1998 yılında Tekirdağ'da doğdum, büyüdüm. Babam Bulgaristan göçmeni, annem ise Antepli. 


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz?

Marmara Üniversitesi Matematik bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Lisans eğitimine devam ediyorum ve aynı zamanda kendimi yazılım alanlarında geliştirip online lisans belgeleri alıyorum.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı?

Uzun bir süre jimnastik ve bale yapmıştım, yaklaşık 3 sene kadar da modern/hip-hop dansı ile uğraştım. Bunu meslek olarak yapmıyorum fakat yayıncılık dışında yaptığım şeylerden bir tanesi. Onun dışında aileme kendi işlerinde yardım ediyorum. Onlar da düğün organizasyonu yapıyorlar, genel olarak meslek kısmında onlara yardım ediyorum.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız?


Yayıncılığa yaklaşık 3 sene önce başladım. Genel olarak zaten oyun oynayan birisiydim ve çoğu bilindik yayıncıyı takip eder, onları izlerdim. Etrafımdaki çoğu kişi de ortalamanın üstünde oynadığımı söyleyip tabiri caizse beni gaza getiriyorlardı. Ben de yeterli ekipmana sahip olduğumu düşünüp, eğlenceli oyun zamanlarımı insanlarla paylaşma kararı aldım. 


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir?

Açıkçası bu sektördeki hedefim, kadınların da ''erkek oyunları'' tabiriyle söylenen oyunlarda gayet başarılı olabildiğini, hatta ortalamanın üstünde oynayabildiğini, performanslarının yüzde yüzünü yayın çerçevesi içerisinde insanlara yansıtabileceğini göstermeyi istiyorum. Tabi işin içinde, Twitch'te izlenen ve gerçekten beğenilen bir yayıncı olma hedefim de var.


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı?

Ben ilk oyunlara Half Life ve Counter Strike 1.3-1.5-1.6 ile başladım. Genel olarak FPS oyunlarına olan ilişkim daha güçlüydü. Abim fazla oyun oynardı ve internet kafe açmıştı. O süreç içerisinde ben 8-9 yaşlarındaydım ve genel olarak internet kafeden çıkmaz, abimin arkadaşlarıyla sürekli oyun oynardım.


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir?

Oyunlara ilk başladığım oyun Counter Strike olduğu için ve ondan vazgeçemediğim için her zaman favori oyunum olarak kalacak. Onun haricinde; Valorant, League of Legends oyunlarını da sıkça oynuyorum ve favorilerim arasında Counter Strike'tan sonra söyleyebilirim.


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz?

Genel olarak profesyonel maçları izlemekten oldukça zevk alıyorum. Onun dışında, wtcN, imoRR, pqueen, LunaSpia, Vladimirpetrenko şuan aklıma gelen yayıncılar. Genel olarak izlemekten zevk aldığım FPS oyunlarını yapan yayıncılar. 



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.