Ahsen "BabasınınSorakası" YILDIRIM Kimdir ?

Ahsen Yıldırım kimdir
Twitch dünyasından tanıdığımız BabasınınSorakası yani Ahsen YILDIRIM'ı yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Ahsen YILDIRIM'a bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.



Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

21.01.1997 tarihinde İsviçre/Solothurn kantonunda dünyaya geldim orda yaşadım.  Aslen Erzurum Oltuluyum, bir yanımda Bayburtlu..


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

Lise son senem Türkiye'de geçti. Mezun olduktan sonra Ankara da İnşaat teknikerliğini 2 sene okuduktan sonra mühendisliğe geçtim fakat eğitimimi yarıda bırakmak zorunda kaldım.
Ve Sonra makine mühendisliğine farklı bir şehirde kazanıp geçtim. Şu an İstanbul'da bir üniversitede Makine Mühendisliği okumaktayım. Hedefim Hem makine mühendisliğini bitirmek hemde inşaat mühendisliğine kaldığım yerden bitirip işimi elime almak var.. Nerede olduğunu söylememekteyim maalesef ki. Daha önce okul çıkışlarıma gelen , takip eden saçma insanlardan ötürü bunu artık söylemiyorum :)


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ?

Yayıncılık dışında bir inşaat firmasında çizim yapıyorum. Şu an tam mühendis olamadım, öğrenciyim.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

Yayıncılık hayatım 26 Ağustos 2016 tarihinde başladı. Daha önceden BlogTV tarzı sitelerde yayın yapan bir insandım. Ve Twitch Tv'yi de biliyordum. Blog tv kapanınca TwitchTV' yi bir hayli izledim. Sonra Arkadaşlarım ; neden yayın yapmıyorsun Ahsen? Sohbetin çok güzel denemelisin dedi. Annemde ekipmanlarım için bana belli bir bakiye verdi. Annemin desteği çok fazla, ilk başlarda babam onaylamasa da şu an Ailem çok destek çıkıyor bu konuda sağolsunlar.



Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Hedefim çok yok aslında, çünkü bu şekilde bir yerlere geleceğimi düşünmüyorum. Gelmem için prim yapmam gerekiyor, ve Twitch Türkiye kadınlar konusunda çok zalim davranıyor bizlere.. Ya Kadınlığımızı kullanmamız gerekiyor izlenmek için yada başka bir prim. Üzücü ve acı bir durum. İlk başlarda hedefim vardı ama artık yok. Hobi olarak yapıyorum nereye gelirsem oradayım işte :)


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

İlk oynadığım oyun abimin Atarisinde Mario'ydu. Çok küçüktüm. Abimi izler bende bütün tuşlara basardım. Sonra bilinçli bir oyunu playstation 1 de crash oynayarak başladım. Ve hala oynuyorum açıkçası :) Abim bir kaç bilgisayar oyunuda oynardı onlarıda bilinçli oynadım fakat isimlerini hatırlamıyorum ne yalan söyleyeyim. Daha sonra metin 2 oynadım. 9-10 sene bu işkenceyi yaptım kendime ve hala da yapıyorum. Şu an PS4 oyunlarından tutun , lol ve birsürü oyun oynuyorum.


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

En sevdiğim oyun Soraka, evet evet bildiğiniz Soraka. Lol demiyorum soraka oynamayı seviyorum :) Zira kedimin adı bile Soraka. Karakter beni özetliyor. Herkese yardım edersin ama kendine asla :) O yüzden karakteri çok sevdim. Ve birde vazgeçemedim Crash Bandicoot ve Metin2 var. Hala oynarım ve çok severim de..


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.