En İyi Blogger İpuçları Yardımcı Bloglar

blogger eklentiler
2013'te 0 bilgi ile girdiğim bu Blog dünyasına hala yırtınmaya devam ediyorum. Ama en azından ilk baştaki 0 bilginin üzerine birşeyler katalabildim. Blog dünyasına girdiğim an'dan itibaren bana çok yardımcı olan blog ipuçları ve çeşitli eklentiler veren site/blogları derlemek istedim. Bloglar ve sahipleri hakkındaki kişisel görüşlerimide sizlere sunacağım.

BlogHocam Eklentiler

2013'ten beri düzenli bir şekilde takip ettiğim BlogHocam, Serdar Kara tarafından kurulmuştur.
Serdar Kara yorumlarda aktif olarak herkese yardımcı olmaya çalıştığı için gönlümü kazanan bir blogger'dır. 2013 yılında ilk olarak basit bir Blog eklentisi için sitesine denk gelmiştim o günden beri çeşitli eklenti ve makale için sık sık sitesini ziyaret ediyorum.

Makaleleri oldukça bilgilendiricidir. Tabi son dönemlerde çok sık yazı girmiyor, yazıların tarih olarak aralıkları çok uzun sürüyor ama haftada en az 4-5 defa girip kontrol ettiriyor kendisini. Her ne kadar mail ile takip etsemde siteye girmeden içim rahat etmiyor gibi hissediyorum artık.

Aklınıza blog hakkında ne takılırsa çekinmeden sorabileceğiniz düzeyde kaliteli bir kişidir.

EhliBlog Eklentiler

Yine aynı tarih olan 2013'ten beri takip ettiğim nadir bloglardandır. Blogger eklenti anlamında yardımını almadığım fakat düzenli olarak ipuçları vb. konulara değinerek yazdığı makaleleri okumak hem keyif hem bilgi veriyordu.

EhliBlog'un sahibi Ozan Başer 2009'dan beri aktif olarak EhliBlog'a yazı giriyor fakat o da BlogHocam gibi son zamanlarda uzun zaman aralıkları ile yazı giriyor açıkcası iyi takipçileri olarak daha sık yazı girmelerini dört gözle bekliyorum. Haftada 2-3 defa kontrol ettiğim bloglardandır.

Adsense, Alexa ve Google hakkında yazdığı ufuk açıcı makaleler en başarılı bulduğum kategorileridir. Tabi Seo yazılarınıda es geçmemek gerek.

Guney59 blogger eklentileri

Adnan Güney'i genel olarak Guney59 ismi ile Wordpress, Blogger, Tumblr gibi paravan bloglarından biliyoruz çoğumuz. Tabi bu kadar paravan ana sitesi olan AdnanGuney.com'a yönlendirmediği için yetim kalıyor. Sanırım Türk blog dünyasında en zengin içeriğe sahip olan ipucu blogu olabilir. Aklınıza gelebilecek her türlü Blogger ve Wordpress eklenti vb. şeyleri sitelerinde bulabiliyoruz.

Ama doğrusunu söylemek gerekirse üstte yazdığım bloglar gibi sabit olarak takip ettiğim bir blog değil fakat çok başarılı buluyorum. Bildiğim kadarıyla rehberlik ve çeşitli hizmetleri ücret karşılığında yapıyormuş. Web Hosting, Blogger site yapımı gibi işlemleri belirli kategorilerde ücretleri karşılığında yapıyormuş. O halde başarılar diliyorum. Ziyaret edilesi bloglardan.

BlogOkulu blogger Eklentileri

BlogOkulu'da aynı BlogHocam gibi Blog işlerinin en popüler olduğu zamanlarda ortaya çıkmış bir sitedir. Kaliteli eklenti içerikleri sayesinde 2013'ten itibaren mütemadiyen ziyaret ettiğim siteler arasındadır. Ama ne yazıkki aktif olarak yazı girmemek, girse bile aylar aylar aralıklar ile paylaşıyor. İlk olarak bu siteyi keşfetmem renk kodlarını aramamdan dolayıdır. O gün bugündür haftada 1-2 defa yeni yazı girmişmi diye kontrol ediyorum.

Son zamanlarında yazı girmiyor fakat kendi aktif dönemi içerisindeyken en çalışkan bloglar arasında yerini daima koruyordu. Umarım ki kısa sürede yeni yazılar girmeye başlar.

KodDostu blogger eklentileri

Sanırım her blogger'ın ister istemez uğradığı sitelerdendir. Aktif olarak takip ettiğim bir site değil ama daima kendini geliştiren bir site olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Aklınıza gelecek uçuk kaçık eklentileri bile site bünyesinde bulabiliyorsunuz. Örneğin site giriş animasyonlarından tutun , blogunuz için lamba ve bayrak eklentilerine kadar güzelleştirecek ve hoş gözükmesini sağlayacak türden çeşit çeşit eklentiye denk gelebilirsiniz. 

Bu liste benim zamanında kullandığım ve aktif olarak kullandığım sitelerin listesidir. En iyi yazmama takılmanıza gerek yok tamamiyle öznel bir durum. Hepinize başarılar.

4 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler, sağlık ve başarı sizinle olsun.

    YanıtlaSil
  2. Sanırım tüm siteler listedeki yerini hak ediyor :)

    YanıtlaSil
  3. İzmir ve çevresinde organizasyon firması denince akla gelen ilk şirket isminden de anlaşılacağı gibi İzmir organizasyon firmasıdır. Yapığı işleri kısaca açıklamamız gerekirse, Acilis Organizasyonu, balon susleme, evlilik teklifi, dugun organizasyonu mekanları, tekne kiralama ve catering hizmetlerine imza atmış bulunmaktadır. Sizlerde profesyonel bir organizasyon firmasıyla çalışmak isterseniz bir telefon kadar uzağınızdayız.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.