Sarı Eldiven ve Renk Kodlama

Sarı Eldiven ve Renk Kodlama

Hepimizin bir zamanlar bir çift sarı lastik eldiveni olmuştur, değil mi? Sarı renkli eldivenler, temizlik işleri ve ev temizliği için bir marka olarak kabul edilir. Peki bunun nedeni nedir? Neden sarı renli eldiven tercih ederiz? Neden renkli eldiven kullanırız?

İnşaat eldiveni çeşitlerimiz için tıklayın!


Renk kodlama tekniği

Son zamanlarda, birçok firma iş faaliyetlerini kendi işyerlerinde belirli sektörler içinde sınıflandırmak için renk kodlama tekniğini kullanmaya başlamıştır. Bazı hastaneler, bir eldivene genel muayeneler, diğerini operasyonlar ve üçüncüsünü de biyolojik tehlike toplama için veren renk kodlama şemasını benimsemiştir. Renk kodlaması, hastanelerde çapraz kontaminasyonu azaltmada etkilidir.


Eldiven katlama tekniği

Renkli eldivenlerin bir başka avantajı da, doktorların ve mikrobiyologların son derece bulaşıcı organizmalar veya hastalıklarla çalışırken sıklıkla çift eldiven stratejisini kullanmalarıdır.

Aşırı korumaya ihtiyaçları, biri beyaz, diğeri mor, siyah veya başka herhangi bir tonda iki eldiven kullanmayı içerir, böylece bir eldiven delinmesini olduğu anda tespit edebilirler.

Beybi iş eldiveni satın almak için tıklayın. Bu nedenle, lateks eldiveninizin rengi, koruma sağlama özelliğini etkilemez. Geçmişte, lateks ve lateks içermeyen eldivenleri ayırt etmek için renkli eldivenler kullanılırdı. Ancak, günümüzde çalışma ortamınızı iyileştirmek için renk kodlamasını kullanabilirsiniz.

Örneğin, gıda endüstrisinde çiğ eti işlemek için kırmızı eldivenler kullanılır. Pişmiş et için sarı eldiven kullanılması oldukça yaygındır. Çiğ balık için mavi eldiven tahsis edilir. Yeşil eldivenler sebzeler beyaz eldivenler ise süt ürünleri içindir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.