Valorant Çin'de yayınlanmak için hazırlık yapıyor!

Riot Games'in LoL gibi bir markasının ardından en çok bilinen markalarından biri haline gelen Valorant için sevindirici haber!

Valorant Çin'de yayınlanmak için hazırlık yapıyor!
Ek1: Valorant Çin'de yayınlanmak için hazırlık yapıyor!


Valorant'ın bildiğiniz gibi bazı ülkelerde yasak olduğu durumlar doğmuştu. Bu sebeple bu ülkelerde oyuna dair belirli içeriklerden daha çok direkt oyunun kendisi yasaklanmıştı. Çin hükümetinin kötü bir bakış açısıyla ele aldığı Valorant, sonunda Çin hükümetinden onay aldı.


Alınan onay ile birlikte Çin pazarına giriş yapmaya hazırlanan Riot Games ve markası Valorant için her şey daha yeni başlıyor. Yaklaşık 1.5 milyar kişinin yaşadığı bir ülkedeki inanılmaz pazar büyüklüğünü düşündükçe durumun ciddiyeti de ortaya yavaş yavaş çıkıyor. Valorant ile ilgili alınan ilk bilgilere göre 2023 yılında PC platformu için piyasaya sürülmesi beklenmektedir. Çin hükümetinden resmi olarak onay alan 45 oyun içerisinde olan Valorant, ilerleyen aylarda Çin oyun piyasasındaki yerini alacak.


Çin hükümetinin bu tutucu tavrı karşısında direnen bütün oyun firmaları yavaş yavaş meyvelerini almakta. Çin hükümetinin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi (NPPA) tarafından anlık olarak onay alan 80'den fazla oyun bulunmakta. Bu onaylı liste arasında en dikkat çekenlerden birisi de Valorant markası bulunmaktadır. Fakat Valorant ismi yerine listede "Fearless Covenant" ismi ile yer almaktadır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.