Berkay "buzlumuzlusut" TEKİN Kimdir?

buzlumuzlusut Twitch
Ek1: Berkay "buzlumuzlusut" TEKİN 


Twitch dünyasından tanıdığımız buzlumuzlusut kanalını yakından tanımaya ne dersiniz? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Berkay "buzlumuzlusut" TEKİN bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.




Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

İsmim Berkay Tekin. 18 Şubat 1995 doğumluyum. Babadan, doğma, büyüme, her şekilde Ankaralıyım. “Ankara’dan dünyaya” diyelim.


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz?

Lise eğitimimi 2009-2013 yılları arasında Ankara Ayhan Sümer Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü’nde 2 yıl okuduktan sonra keyif aldığım matematiğin akademik matematik ile uyuşmadığını fark ederek bölümü bıraktım. Tekrardan sınava girerek Bilkent Üniversitesi’ne Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okumak üzere 2016 yılında başladım. 2020 yılı Ocak ayında da bu bölümden mezun oldum.
 

Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı?

Aslında tam bu noktada yayınlara başladığımı söyleyebilirim. Üniversite mezuniyeti sonrası, klasik bir beyaz yakalı olmak üzere başvurular, mülakatlar vs. ile ilgilendim. Bunlarla uğraşırken de bu işleri ne kadar yapmak istemediğimi fark ettim. Bu yüzden keyif aldığım, hobim olan oyunlara ve bunları da yayınlamaya karar verdim. Yayın ve e-spor macerası da böylelikle başlamış oldu. Her ne kadar kendimi henüz yayıncılıkta bir meslek erbabı olarak tanımlamasam da yayıncılık dışında bir mesleğim yok.
 

Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız?
 
İlk gerçek yayınımı 1 Eylül 2020 tarihinde yapmaya başladım, o zamandan beri de düzenli olarak yayınlarıma devam ediyorum. Yayıncılığa başlamak üniversite mezuniyetim ile direkt olarak alakalı aslında. Mezun olup bir işe girme yolunda ilerlerken pandemi dönemi bu yolu sorgulamama vesile oldu. Çevremde işe yeni başlamış arkadaşlarımın iş hayatıyla ilgili görüşleri, benim yaptığım stajlar derken kendime alternatif bir yol arayışına girdim. Bu noktada da hobim olan oyunlara, bunları da insanlarla paylaşmaya bir şans vermek istedim. Yayıncılık serüveni böylelikle başlamış oldu. 


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir?

Bir işe zor başlarım, benim kadar iş erteleyen insan az bulunur. Fakat başladığım işi layıkıyla yapmaya gayret gösteririm. Bu sebeple de hedefim elbette Türkiye’de yayıncılık anlamında bir ekol olabilmek. Umuyorum ki bunu da zaman içerisinde başaracağım.
 

İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı?

Atari oyunlarını saymazsak 99 yılında annemin iş bilgisayarında oynadığım 1989 çıkışlı Prince of Persia sanırım. Çalışan bir anne babaya sahip olduğum için o yıllarda kreşe gidiyordum. Kreş öncesi sabahları, bir de kreş dönüşü akşamları annemin iş yerine gidip mümkün olan her saniye Prens adını koyduğum bu oyunu oynadığımı hatırlıyorum. Zor da oyundu yani, bir türlü bitiremedim. Belki de 4 yaşında oyunlar konusunda şimdiki kadar yetenekli değildim.
 

En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir?

Hemen hemen her tür oyunu severim aslında. Simülasyonundan RPG’sine, TPS’sinden FPS’sine hepsini oynarım. Fakat yıllar geçtikçe hikaye bazlı oyunlara karşı biraz daha mesafeli oldum. Bir yerden sonra insan rekabetçi oyunlara kendini kaptırıyor, rekabet duygusu olmadan oyun oynayamıyor galiba. Gençlik yıllarımda sayısız oyun bitirmiş olsam da bir yerden sonra hep online rekabetçi oyunlara yöneldim. CS 1.5-1.6 ve GO, PubG, DotA 1-2, FIFA gibi oyunları uzun süre oynadım. En sevdiğim oyun serisi ise şüphesiz Red Dead Redemption diyebilirim. Hem ilk oyunu hem de ikinci oyunu bayılarak oynadım.
 

Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz?

En uzun süreyi e-sporculara veya e-spor müsabakalarına ayırıyorum. Yeni bir şeyler öğrenebilmek, keşfedebilmek, fark edebilmek adına izlemek gerçekten faydalı oluyor. Onun dışında elbette ki büyük yayıncıları da takip ediyorum. Yayıncılık anlamında da insan tecrübeli yayıncılardan çok şey öğreniyor. Şöyle bir düşününce globalde en çok Shroud, yerli olarak ise WtcN izlemişimdir herhalde. Çok iyi bir izleyici sayılmam ama, aktif olarak Twitch’i ilk kez pandemi döneminde kullanmaya başladım.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.