Sena "sonalisa" KAPLAN Kimdir ?

sonalisa Twitch
Twitch dünyasından tanıdığımız sonalisa kanalını yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Sena "sonalisa" KAPLAN bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.



Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Ben Sena Nur Kaplan, Edirneliyim ve İstanbul'da yaşıyorum. Mart 2000 doğumluyum.


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

Bilgi Üniversitesi'nde 1 yıl Tarih okudum. Sonrasında Marmara Üniversitesi siyasal bilgiler fakültesine geçiş yaptım. Güncel olarak öğrencilik hayatıma devam ediyorum. 


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ? 

2015'ten beri Internet üzerinden yayıncılığa ilgim var ve YouNow tarzı platformlarda bulundum. Twitch'te yayıncılığa 18 Temmuz 2019 tarihinde başladım. Kamera önünde olmayı ve insanların hayatına bir şekilde dokunmayı çok seviyorum. Bu konuda beni erkek arkadaşım destekledi, kesinlikle yapmalısın tam sana göre dedi. Böylece yayıncılık sektörüne giriş yapmış oldum.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Bu sektörde neyin ne olacağı belli olmuyor. Bir anda kendinizi binlerce insanın izlediği şekilde bulabilirsiniz. Bu işin şans kısmı. Başarı kısmı ise bu sektör hakkında bilgi sahibi olmak, tecrübe kazanmaktır. Eğer şansım yaver giderse, büyük bir kitle yakalarsam ve yayıncılık kariyerimin geleceğinin olduğunu görürsem iletişim fakültesinde bir lisans daha bitirmek isterim.



İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ? 

İlk oynadığım oyun atari zamanlarına dayanıyor sanırım. 2005'te evimize atari girdi ve annem, babam, ben bağımlı olduk. Babam sabaha kadar oynardı bir saat uyuyup işe giderdi. 2007'de kuzenimle yaşamaya başladım. Bilgisayarı vardı. İlk  bilgisayar oyunum Knight Online diyebiliriz. 2008'de bizim eve de bilgisayar alındı ve o zamandır aralıksız oyun dünyasının içerisindeyim.


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

Sims serisi sanırım. Simülasyon oyunlarına ilgim var. 


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

Aslında Twitch'te bulunmadan önce genellikle yabancı kanalları izliyordum. KayPea favorimdi. Şu anda tanışıp da sevdiğim, başarılı bulduğum yayıncılar; Elwind, Eylul Adiguzel, Unlost, Pankylol


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.