Mina "Mina" BOZKURT Kimdir ?

Mina İnci Bozkurt Kimdir
Twitch dünyasından tanıdığımız Mina kanalını yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Mina "Mina" BOZKURT bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.



Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Ben Mina İnci Bozkurt, aslen Yozgat'lıyım fakat İstanbul'da 3 Ağustos 1994'de doğdum ve büyüdüm.


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

2012'de İstanbul Üniversitesini kazandıktan sonra, özel sebeplerden dolayı eğitimime devam edemedim. 2015'de ise Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatını kazandım. Üniversite eğitimiyle aram pek iyi olmadı, bu nedenle ikinci üniversitemi de 2017 yılında iş hayatına adım attığım için bırakmak durumunda kaldım.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ? 

Mobil oyunlarda destek veren bir ekipte yer alıyorum, müşteri temsilcisi ve aynı zaman yarı-zamanlı topluluk yöneticisiyim.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ? 

Yayınlara Haziran 2014'de başladım. Nasıl başladığımı artık hatırlamıyorum, ilk başlarda 4 kişiye yayın yapıyordum; biri de bendim :) Daha sonra Sihirdar Vadisi topluluğunun ekibine katıldım, benim için yaptıkları reklamlar da sayesinde Ağustos 2014'de partnerlik aldım. Uzun bir süre boyunca fazla sayıda izleyiciye yayın yaptım fakat daha sonra yayınlara birkaç kez ara verdiğim için topluluğumu kaybettim. Seneler sonra 54 kilo verdikten sonra, Mart 2020'nin başında düzenli yayınlara geri döndüm. 


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ? 

Güzel bir topluluğa tekrar ulaşmak istiyorum, hedefim ön yargılardan uzak bir kitle ile keyifli birkaç saat geçirebilmek. Maalesef her yayında güler yüzlü olmayı başaramıyorum, haliyle gelen izleyicim de sıkılıyor. Öncelikle bunu aşmayı hedefliyorum. Daha sonrasında ise hem beni motive edebilecek miktarda bir izleyiciye, hem de topluluktaki insanların birbirine aşina olduğu bir sohbet ortamında yayınlarıma kesintisiz devam etmek istiyorum. Türkiye'deki en çok izlenen kadın yayıncı olmak benim için artık çok zor, ama bir gün yayıncılık hayatım bunu da getirirse, neden olmasın!

İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ? 

Oyunlarla olan ilişkim 2002 yılında PlayStation 1 ile başladı. 37 ekran küçük bir televizyonum ve dünyanın en güzel grisi olan PlayStation 1 konsolum ile saatlerce vakit geçirir, bazen okula dahi gitmek istemezdim. 2007-2008 yıllarında ise dershaneden kaçıp, Internet kafelerde CS 1.5 oynamaya giderdik. Şimdi düşününce çok iyi bir örnek olmamakla beraber, iyi ki oyunlarla arkadaş olmuşum diyorum. Mesleğimi, konuşabildiğim dilleri, Twitch geçmişimi ve bazı çok değerli arkadaşlık ilişkilerimi oyunlara borçluyum.


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

Ben daha çok rekabet içeren oyunları oynamaktan zevk alıyorum; takım ruhu ve bireysel oyunculuk ilgimi daha çok çekiyor. Bu nedenle senelerce MOBA ve FPS oynadım. Şu anda favori oyunlarım ise CS:GO, Valorant ve TFT.


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

Pqueen'i kesinlikle çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Twitch'teki kadın yayıncılara olan birçok ön yargıyı kırdığına inanıyorum. Pelin dışında, arkadaşlarım da olan Measa, Reyhan ve Wtcn'ı izlemekten büyük keyif alıyorum. 




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.