Betül "betulyvz" Yavuz Kimdir ?

betulyvz twitch
Twitch dünyasından tanıdığımız betulyvz kanalını yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Betül "betulyvz" Yavuz bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.



Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Merhabalar, Betül ben. Annem Samsunlu Babam da Trabzonlu olmasına rağmen çocukluğum İstanbul'da geçti. 20 senedir de Almanya'nın Köln şehrinde yaşıyorum. 21 Temmuz 1993 doğumluyum :)


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

Üniyersite'yi ilk olarak Dortmund Teknik Üniversitesi Matematik bölümünde başladım. İlk Sömestr'dan sonra yapamayacağımı anlayıp Kölne geri döndüm. Burada 2014'de Tıp ve Ekonomi bölümünü bitirdim ardından 2017'de aynı bölümün Yüksek Lisansına başladım ve 2019'da mezun oldum.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ? 

Yaklaşık 4 senedir Özel Sağlık Sigortalarında çalışıyorum. Son iki yılımı AXA Sigortada geçirdim. Yani evet var ama yayıncılığı da çok severek yapıyorum. 


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ? 

Yayıncılığa ilk olarak 2013'de YouNow daha blogTV iken başladım. Oradan 2014'de başka bir siteye geçtim ve 4 sene de orada yayıncılık yaptım. Ardından bir sene ara verip yine başka bir yerde bir sene daha Yayıncılık yapıp son olarak 2019 un sonunda Twitch'e temelli geçtim :)


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ? 

İlk hedefim tabi ki Partnerlik, sonrasında daha iyi yayın verebilmek için daha iyi bir ekipman. Son olarak da tabi ki Türkce etiketinden çıkıpp global bir yayın sunabilmek ama bu kaç yılımı alır hiç bir fikrim yok :)


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ? 

İlk oynadığım oyun sanırım doğru hatırlıyorsam GTA. Bilincim yerinde olarak da ilk LoL ile başladım. Eski erkek arkadaşıma eşlik etmek için başlamıştım aslında ama sonrasında ben de sevmeye başladım.  Kolsuz denilebilecek derecede kötü LoL oynuyorum. Ardından FPS oyunlarından daha çok zevk aldığımı ve daha iyi oynadığımı fark ettim ve oraya yöneldim. 


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

Su an CS ve Valorant'ı baya zevk alarak oynuyorum. Onun dışında ara ara LoL, The Forest ve Destiny oynuyorum.


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

En çok izlediğim yayın Memreyildiz'ın yayını. Onun dışında GarGorevlisi, EfeUygac ve AycaArven en çok izlediğim kanallar.



1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.