Dilay "Josalined" Üsçetin Kimdir ?

Josalined Twitch
Twitch dünyasından tanıdığımız Josalined kanalını yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Dilay "Josalined" Üsçetin bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.


Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Merhabalar ben Dilay Üsçetin. Eskişehirde doğdum, büyüdüm ve yaşıyorum. 19 Ocak 1999 doğumluyum.


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

İlkokul ve ortaokulda hedefim hep Güzel Sanatlar Lisesi okumaktı ve bu liseye odaklı çalıştım. 2013  tarihinde Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümüne başladım. 2017 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü kazandım ve 3. sınıfı okumaktayım.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ?

Freelance olarak çocuk kitabı çizimi ve boyamasını yapıyorum. Yine aynı zamanda grafik tasarım işleri de yapmaktayım.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

Yayıncılığa 2019 Mayıs ayının sonunda başladım, maalesef tam tarihi hatırlayamıyorum. Her zaman aklımda yayın yapma isteği vardı fakat internetim izin vermediği için başlayamıyordum. Yayıncılığa başlama isteğim, ilkokul 3. sınıftan itibaren oyunlarla iç içe olmamdı ve bunu izletmek istiyor olmamdı.Oyunlar dışında yayınlarımda çizim yapmak ve sanatımı da paylaşmak istiyordum. İnsanlarla herhangi bir şekilde  paylaşım  yapma , bir etkileşim içerisinde olma isteğim de her zaman beni yayın yapmak için heyecanlandırıyordu. Yayıncılığa başlamadan kısacık bir süre önce de internetimi değiştirdim ve akabinde yayıncılığa başladım.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Bu sektörde öncelikle insanlarla iyi bir iletişim kurmak ve samimi bir ortam oluşturmak her zaman önceliğimdi. Bir şeyleri başarırken, oynarken, gösterirken , çizerken hep insanlara bir şey katmayı diledim. Şuan için çok güzel destekler alıyorum ve izleyicilerimden çok  memnunum. Yayın ya da yayın dışı etkileşimimiz oldukça güçlü. Ben yayıncılıkta hiçbir zaman fazla fazla istekler içerisinde büyük hedefler koymadım kendime çünkü olacak olanın bir şekilde olacağına inanıyorum.Fakat insanlara vermek istediğim ve göstermek istediğim şeyler doğrultusunda sanat kategorisini geliştirmek için daha fazla üretmek gibi hedeflerim var. 


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

Tarayıcı oyunlarından sonra Metin 2 ile oyun hayatıma başladım. Oyunları görmeye ve oynamaya aslında ablam sayesinde başladım. Ablam oynuyordu  ben de aa bu da ne! Ben de oynamak istiyorum diyordum hep. Ve o ben de oynamak istiyorum dememden sonra da bugüne kadar geldim. Yehu!


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

Aslında hepsi benim birer birer bebeğim. Her oyunun tadı başka. Sims'e aşığım ama League of Legends oynamadığım bir gün yok. Pubg'a eriyorum , bitiyorum , S4 League ciğerim , The Forest hayatımın anlamı falan hahah. Oyunlar aslında renkler gibi. Tek birini seçemiyorum çünkü hepsine ihtiyacım var. Her renge :)


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

Aslında çok fazla takip edemiyorum. Oyun oynamaktan , yayınlardan ve okulumdan ötürü pek fazla vakit bulamıyorum. Ama PqueeN'e bayılıyorum ve en çok onu izliyorum. 



4 yorum:

  1. Güzel bir röportaj olmuş! :)

    YanıtlaSil
  2. Josa anamız twitch evimiz !!!

    YanıtlaSil
  3. Josasız bir hayat atmosfersiz dünya gibidir. Yaşanmaz

    YanıtlaSil
  4. Josasız bir hayat atmosfersiz dünya gibidir. Yaşanmaz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.