Kıvanç "Vvassago" Hallaçlı Kimdir ?

Vvassago Kimdir


Twitch dünyasından tanıdığımız Vvassago yani Kıvanç HALLAÇLI'yı yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Kıvanç HALLAÇLI bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.


Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz: 

Ben Kıvanç Hallaçlı. 1991 yılında doğdum. Babam Urfa Siverekli, annem Kıbrıs Pileli. Ben ise doğma büyüme Ankaralıyım. 


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ? 

Hacettepe Üniversitesi İngilizce İktisat bölümü mezunuyum. Lisansın ardından dış ticaret uzmanlığı da aldım. Ama bunların hemen ardından uzun süredir aklımda olan yayın dünyasına girdim.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı? 

Hayır, kendi branşımda bir meslek icra etmiyorum. Tam zamanlı yayıncılıkla uğraşıyorum şu an.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ? 

Yayıncılığa 2018'in ocak ayında başladım. Oyunlar benim hayatımda çok büyük bir yer taşıdı her zaman, hep bir rekabetçi ruh da taşıdım içimde. Ne oynarsam oynayım başarılar elde ettim Dolayısıyla oyun dünyasında bir şeyler yapmak her zaman istediğim bir şeydi. Ancak şartlar bir türlü el vermedi. Ailelerimizin bu durumlardan çok uzak olması, anlam verememesi, bizim "iyiliğimizi düşündükleri için" bizi bu olaylardan uzak tutmaya çalışmaları gayet normal. Benim jenerasyonumdaki herkes yaşamıştır bunları. Ancak sektörün bugünkü boyutlara gelmesi ile artık kolay bir şekilde bazı şeyleri gösterebiliyorsunuz, anlatabiliyorsunuz. Ben de mezun olduktan sonra, yavaş yavaş böyle hakikaten çalışma, hayatını idame ettirme, ekonomik özgürlük kazanma dönemleri gelmeye başlayınca (aynı zamanda yıllarca beklediğim internet altyapısının sonunda bir tık daha düzelmesiyle beraber) ani bir karar aldım ve mutlu olduğum şeyi yapmak istediğime karar verdim. Bu da yayıncılık oldu. Oyun dünyasında geçmişte aldığım bir çok başarı, sergilediğim bir çok oyun geri planda kaldı, unutuldu gitti. Yayın, bunları hem insanlarla paylaşabilmenizi sağlıyor, hem de geniş kitlelere ulaşabilmenizi, bir nevi kendini kanıtlama duygusunu gidermenizi sağlıyor açıkçası. Olayı mutlu olma, keyif alma boyutunun yanında bir de "iş" boyutuna taşıyabilirsem tabii, benden mutlusu olamaz.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ? 

Sektörde kendime koyduğum hedefler başkaları ile alakalı değil, kendimle alakalı. En çok izlenenlerden biri olayım, şu kadar izleneyim şeklinde değil. Burası sonuçta eğlence sektörü ve yaptığınız şeyin bir seyir zevki olması lazım. Dolayısı ile kendim keyif almanın yanında, insanların güzel vakit geçirmesini sağlayabilirsem, kaliteli yayın yaparak kaliteli bir topluluk oluşturabilirsem,ve sektörün gerisinde kalmayarak bunun düzenliliğini de oturtabilirsem, hedefime ulaşmış olurum. 


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ? 

Ben çok çok küçük yaşlarda oyun oynamaya başladım. 4-5 yaşlarımda babamın iş yerindeki bilgisayarda "Dangerous Dave" oynadığımı hatırlıyorum hayal meyal. Mortal Kombat'lar, Need for Speed'ler, Age Of Empires vs. dönemin popüler oyunlarının çoğunu oynadım 90'larda. Ama ilk uzun soluklu, başından kalkamadığım oyun Diablo 2 oldu. Ardından Warcraft lll oynamaya başladığımı hatırlıyorum. Warcraft lll'ün motoruyla yapılan fan-based haritalara daldım çok uzun bir süre, dolayısı ile zamanla da Ancient Defense (zamanla DotA olarak evrildi) ile tanıştım ve uzun dönemler DotA oynadım. Beraberinde her Counter-Strike, Knight Online gibi o dönem herkesin oynadığı oyunları da oynadım tabii ki. Genel olarak internetin büyümesi ve multiplayer oyunların gelişmesi ile beraber single player'dan uzaklaştım ve hep bir rekabet meraklısı oldum. Ne oynadıysam oynayım kendimi geliştirmeye çalıştım hep, dolayısıyla hep revaçta olan oyunları (WoW, LoL, CS:GO vs vs.) oynadım diyebilirim. 


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ? 

Aşağı yukarı bir buçuk sene önce PUBG ile tanıştım ve çok kapıldım oyuna. Yayınlara da PUBG oynayarak başladım. Royal Bandits bünyesinde oynayan bir PUBG oyuncusu olduğum için ve yayınlarımın %80'inde de PUBG oynadığım için (ister istemez takipçileriniz sizden izlemeyi sevdiği oyuna geliyor tekrar), hala da ana oyun olarak PUBG oynamaya devam ediyorum. Bu aralar hem yayın dışı hem de yayında Call of Duty BO:4 de oynamaya başladım, çünkü PUBG fazlasıyla taktiksel ve hayatta kalma tabanlı bir oyun. Yani insan yavaş yavaş hızlı FPS oynamayı özlüyor. FPS kategorisinin dışında Blizzard oyunlarının hepsini uzun süreler, severek oynadım diyebilirim. Strateji sevmem genel olarak pek, o kadar. Onun dışında her tarz oyun denedim, oynadım diyebilirim.


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ? 

Oynadığım oyunlarda her zaman kendimi geliştirmeye odaklı bir insan olduğum için, ne zaman bir oyuna bağlansam onu oynamak bir kenara onu izlemeye araştırmaya da başlıyorum aynı zamanda. Dolayısı ile Counter Strike oynadığım dönemlerde Counter Strike yayınları izliyordum, Hearthstone oynadığım dönemler Hearthstone izledim, LoL ise LoL, o şekilde. Twitch'i çok uzun zamandır takip ediyorum ve çok uzun zamandır yayın izliyorum ama tek bir yayıncıya, tek bir türe kitlenmedim hiçbir zaman açıkçası. 

3 yorum:

  1. Uzun süredir twitch'in içinde olan biriyim.Yaklaşık olarak 3 ay önce Kıvanç ı keşfettim.Müptelası oldum diyebilirim. Hem oynadığı oynuyla hem chat ile yaptığı sohbetiyle desteklenmesi gerektyiğini düşünüyorum. İyi ki bizimlesin Vvassago başarıların devamını diliyorum <3 <3 <3 <3

    YanıtlaSil
  2. Güzel paylaşım teşekkürler.....

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.