Yetkin ‘Kokoreççi’ Butakın Kimdir ?

Kokoreççi Kimdir ?
Twitch dünyasından tanıdığımız Kokoreççi yani Yetkin BUTAKIN'ı yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Yetkin BUTAKIN bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.


Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Öner Yetkin BUTAKIN, 25 Mayın 1993 tarihinde İzmir'de doğdum ve Üniversiteye gidene kadar da oradaydım. Fakat aslen Erzurumluyum demeliyim sanırım çünkü Kütüğümüz Erzurum. Hiç gidip görmedim, nasıl bir yerdir, insanları nasıldir hiç bilmiyorum. O yüzden karşımdakinin de oralı olma ve orayla ilgili muhabbete girme ihtimaline karşı direkt İzmirliyim diyorum :)


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

İlkokul ve liseyi İzmir'de okudum. İlkokul yıllarım biraz hareketliydi diyebilirim. Ailevi durumlardan dolayı 3-4 kez okul değiştirmek durumunda kaldım. En son liseyi de okuduğum İzmir'in Ödemiş ilçesine geldik. Üniversite ise; Konya Selçuk Üniversitesi Maden Mühendisliği 2016 mezunuyum. Konya'da 5 yıl geçirdim hayat tecrübesi anlamında üniversite bana çok şey kattıysa da bir o kadar da götürdü diyebilirim. Konya olduğu için hayal ettiğimiz bir çok şeyi gerçekleştiremedik ne yazıkki.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ?

Aslında bir çok mesleğim var diyebilirim. Çocukluğumdan beri ailemin sabit bir işi olmadığı için onlar ne yaptıysa ben de yanlarında çalışıp öğrendim. İlk okul yıllarında Annem Pazarcılık yapıyordu. Onunla birlikte Pazarcılığı öğrendim. Liseye geçtiğim dönemlerde ise babam kokoreççiliğe başlamış, onun yanında da kokoreççiliği öğrenmiştim ki kanalımın ismi de buradan gelir :) Üniversitede okuduğum bölümden mutlu olmadığım için ilk etapta taksicilik yaptım 6 ay kadar. Sonra Mühendisliğe de bir şans verip 2 ay kadar da mühendislik yaptım Afyon/Çay'da. Orada da şantiye hayatının bana göre olmadığını anlamam uzun sürmedi ve daha fazla dayanamayacağımı düşünüp çok kazanamasam da her şeyin para olmadığını anlayıp yayıncılığa başladım.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

Yayıncılığa Mart 2018 tarihinde başladım ve şöyle ki; Mühendisliği istemeden yapıyordum ve 7/24 şantiyedeydim. Bu benim gibi hayatını bilgisayar başında, filmlerle, dizilerle geçiren biri için çok zordu. Kazancım fena değildi ama kendime ayıracak vaktim yoktu. Mesai bitiyor ve yine şantiyeden çıkamıyordum. Bu yüzden her şeyi bırakıp 11 yaşından beri yapmaktan hoşlandığım şeyi daha profesyonel hale getirip daha çok insanla birlikte eğlenebileceğim yayınları yapmaya karar verdim.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Bu sektörde birden fazla hedefim var. Bunları belirlerken küçük küçük belirliyorum ki çok büyük hedeflerin gerçekleşmesi için geçecek olan sürede boğulup kalmayayım, sıkılmayayım. İlk hedefim E-sporcu olmaktı. Buna ulaştım. HWA Gaming'in Fortnite Takım kaptanıyım ve çok mutluyum bu durumdan. Sıradaki hedefim ise Twitch'te partner olmak. Bundan bir sonraki adımı hep birlikte göreceğiz :)


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

İlk oynadığım oyun Silkroad Online. MMORPG türünde bir oyun. Tam 12 yıl oynadım ve hayatımda en çok zevk aldığım oyundu diyebilirim. Bırakma sebebime gelecek olursak; oyun şirketlerinin, hala devam eden oyuna daha fazla oyuncu çekmek adına yaptıkları gereksiz gelişmeler, yenilikler diyebilirim. 10 yeni insan kazanırken 100 eski insanı kaybetmek iyi bir strateji değil ve bu günümüzde de bir çok oyunda devam etmekte.

Oyunlarla ilişkime gelecek olursak, ben çok hırslı bir insanım. Daha doğrusu öyleymişim. Bunu ilk Silkroad Online'a başladığımda anladım. Bir arkadaşımla birlikte başlamıştık. İlk etapta sadece ondan önce bir şeylere ulaşmaktı amacım. Sonra bu oyundaki şu çocuktan da, hayır bu çocuktanda iyi olacağım diyerek, herkesten iyi olma hırsı büyümüştü farkına bile varmadan. Ogün bugündür herkesten iyi olmaya çalışırım :)


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

En sevdiğim oyun, az önce de bahsettiğim gibi Silkroad Online. Bunun yanında günümüzde şu an oynadığım Fortnite ve hikayesinden dolayı oynadığım Call Of Duty serisini sayabilirim.


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

Kendim yayıncılığa başlamadan önce sürekli Ferit 'Wtcn' Karakaya'yı izlerdim. Yayın açmadığı zamanlarda söverdim falan kendisine. Hakkını helal etsin :) Şimdilerde çok vakit bulamasam da hala kendisidir favorim ve örnek aldığım yayıncı.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.