İrem "ClumsyKitteh" Kendirci Kimdir ?

İrem Kendirci Kimdir
Twitch dünyasından tanıdığımız ClumsyKitteh yani İrem KENDİRCİ'yi yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın İrem KENDİRCİ bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.


Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Adım İrem Kendirci, İstanbul'da doğup büyüdüm ve 3 ağustos 1997 yılında doğdum.


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?


İlkokul ve liseyi İstanbul'da bitirdim. Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra Viyana Teknik Üniversitesine başladım. Bir yıl almanca hazırlık okuyup mimarlık bölümüne girdim ve yaklaşık 2 sene burada okuyup yaşadım. Bu yaz okulu dondurup Türkiye'ye geri döndüm. Bir kaç sene ara verip okula dönmeyi düşünüyorum. Bu birkaç sene içerisinde de yayıncılığa yoğunlaşacağım. Şu an tam zamanlı yayıncıyım. 



Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ? Yayıncılık dışında bir mesleğim yok fakat çok uzun süreler müzik ile uğraştım ve en az bir meslek kadar vaktimi aldı. Dokuz yaşımdan beri piyano ve gitar çalıyorum. Aynı zamanda solfej ve şan eğitimi aldım ve boş zamanlarımda beste yaptığım da oluyor. 


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

Yayıncılığa başlamak yanlış hatırlamıyorsam iki sene önce Viyana'da iyi bir internet bağlantısı sağladığımda aklıma geldi. Arkadaşlarımla oyun oynadığım ve çok keyif aldığım bir anda rastgele yayın açtım ve insanların hoşuna gittiğini fark ettim. Böylelikle yayın hayatım başladı fakat maalesef şimdiye kadar okulumun yoğunluğu yüzünden hiç düzenli bir yayın hayatım olamamıştı.



Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?


Yayın açmaya ilk başladığımda bir hedefim ya da bir idealim yoktu ama bu camiayı tanıdıkça yavaş yavaş belirdi. Benim hayatımda yayıncıların, youtuberların ve benzeri platformlardaki internet kişiliklerinin ayrı bir yeri olmuştur. Çünkü hepimiz bazı zamanlarda kendi hayatımızdan uzaklaşmaya, başkalarının hayatının veya bir oyunun içinde kaybolmaya ihtiyaç duyarız. İnsanlar için eğlence aslında çok temel bir ihtiyaçtır. Ben de insanların hayatlarında bir kaç saati kolaylaştırdığıma, eğlendirebildiğime ve bazen unutturabildiğime şahit olduğumda bunun daim olmasını istedim. Yayıncılık hayatımdaki hedefim de her zaman kendimle barışık bir şekilde olabildiğince çok insana ulaşıp hayatlarında güzel anlar bırakmaktır.  



İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

İlk oynadığım oyun yanlış hatırlamıyorsam "Shrek Super Slam"di. Kış ve yaz tatillerinde kuzenimi ziyarete Ankara'ya giderdim ve tüm tatil orada kalırdım. Kuzenim de küçük yaşlardan beri oyun tutkunuydu ve bütün vaktimizi beraber Play Station oynayarak geçirirdik. Uzun yıllar konsol oyunları oynadıktan sonra lisede ilk oyun bilgisayarımı aldım ve pc oyunlarına merak saldım. O günden beri de konsola hiç dokunmadım.



En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

Uzun süredir en sık oynadığım ve keyif aldığım oyun Rainbow 6 Siege fakat yeni çıkan her türlü oyunu takip edip olabildiğince çok oyunun tadını çıkarmaya özen gösteriyorum.


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?
Twitch'te en çok izlediğim yayıncı Toqtir. Kendisi eşim olduğu için yayınlarını izlememek gibi bir şansım yok :P Zaten kanalının tasarımları, emoteları ve modluğu gibi detaylarla da ben ilgilendiğim için başka yayıncıları izlemeye pek fırsat bulamıyorum. 




1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.