Latif Can "Pwnage" Babalık Kimdir ?

Latif Can "Pwnage" Babalik Kimdir
Twitch ve Youtube dünyasından Pwnage nickli Latif Can BABALIK'ı yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Latif Can BABALIK'a bizi kırmayı yanıtladığı için çok teşekkürler.



Nerelisiniz ve kaç yılında doğdunuz ?

Konyalıyım ancak doğma büyüme İstanbul'dayım.  1990 Eylül ayı doğumluyum.


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?


Marmara Üniversitesi Muhasebe bölümü mezunuyum. Şu an ise Anadolu Üniversitesi 3. sınıf İşletme bölümündeyim ancak iş sebebiyle devam edemiyorum. Ancak eğitim bunlarla kısıtlı değil tabi ki. Özel kurslarda veya bireysel araştırmalar yaparak kendimi eğitmeye devam ediyorum. Sosyal Medya, Grafik Tasarım, Yazılım, 3D Max ve benzeri program eğitimleri aldım.



Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ?

Hali hazırda sadece yayıncılık ile uğraşıyorum ancak bunun öncesinde Sosyal Medya, Grafik Tasarım ve Oyun sektöründe deneyimlere sahip oldum ve çalışma fırsatı buldum. 

NTTGame, Peak Games, MemlekettenGelsin gibi şirketler/firmalara hizmet vererek bir çok deneyime sahip oldum.



Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

Yayıncılık hayatım 2016 yılında NTTGame'de başladı. Burada 2.5 yıl boyunca şirket adına yayıncı olarak görev aldım. 2018 Haziran ayında ise şirketten ayrılarak kendi Twitch ve Youtube kanalımı açtım. Kendi kanallarımda her ne kadar yeni olsam da takipçi sayımız ve destekçimiz oldukça yüksek. Bu işi zevk alarak ve severek yapıyorum, bunun geri dönüşünü alıyoruz diyebilirim :)



Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Sektörde ki hedefim kaliteli bir şekilde daha büyük kitlelere ulaşmak. Bu hedefte yol alırken kesinlikle kaliteden taviz vermeden ilerlemeye özen gösteriyorum.


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

Oyunlara ve sektöre çocukluğumdan beri düşkünüm. Tanışmam 5-6 yaşlarımdayken ateri ile başlayıp, Sega, Playstation olarak devam etti. Ardından bilgisayar çağına geçtik bildiğini üzere. İlk oynadığım oyun ateride Mario olabilir sanırım emin değilim ancak bilgisayarda oynadığım ilk oyun "Seetlers" bunu net olarak hatırlıyorum. Bilgisayarı satın aldığımızda verilen hediye oyunlardan biriydi ve ilk onu açıp oynamıştım. Bundan kaynaklanıyor olacak ki strateji oyunlarını çok severim ve hala oynarım.


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

MMORPG ve Strateji oyunlarını seviyorum daha çok. En sevdiğim oyun Knight Online ve Age of Empires. Bunun dışında güncel olarak moba oyunu Dota'yı seviyorum ve oynuyorum.



Bizlere kısaca kendini tanıttığı için sayın Latif Can "Pwnage" Babalık'a tekrardan teşekkürler. Kendisinin yayın yaptığı platformlar ve çeşitli iletişim adresleri aşağıdadır;


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.