GTA 5 Online Detaylı Para Kasma Rehberi

GTA 5 Online oynamaya eğer oyun içi para paketini satın almadan başladıysanız biraz uğraşmanız gerekecek. Çünkü GTA Online'da her şey para demek. Silah, şirket, araba vs. vs. her haltın ucu paraya dokunduğu için bir yerlerden başlamanız gerekiyor. Bu yazımda yazılan para kasma yolları Hiyerarşik bir şekilde sıralanmıştır. En düşük yöntemden en çok kazandıran yönteme kadar keyfinize bakın.

Dükkan Soygunu


Haritada büfe şeklinde sembolü olan dükkanlar para kazanma işini hobi olarak yapan arkadaşlar için en iyi başlangıç olabilir. Ama tabi bu çok karlı bir sistem değil, dükkana girdiğinizde büfe sahibini vurmadan parayı alırsınız en fazla 4000$ en az 1200$ verdiğini gördüm tabi eğer polise yakalanmazsanız. Pek tercih edilen bir yöntem olmamasına rağmen yine de eklemenin faydalı olacağını düşündüm.

Araba Çalıp Satma


Hem keyifli hem de hızlı bir yöntemdir. Yoldan kaliteli düzeyde araçları araklayıp harita üzerinde sprey şeklinde bulunan tamir yerlerine götürüp satabilirsiniz. Unutmayın araca ne kadar az zarar verirseniz tabi ki o kadar kar'a geçersiniz. Aracı pert'e çıkarıp götürürseniz tamir masrafı daha çok kitlenir kalırsınız ayazda. En az şu ana kadar 3500$ kazandırdı ama en çok ne kadar kazandırdı hatırlamıyorum.

Zamana Karşı Yarış


Zamana karşı yarışlara girmek için yukarıdaki resimde sembolü gördüğünüz yere gideceksiniz. Tabi şöyle bir hıyarlığı var bu görevin "çok zor" olabiliyor. Mesela en son bana gelen görevde 38 saniyede ebesinin köyüne kadar gitmemi istedi ve daha verdiği yerden çıkana kadar 20 saniye geçmişti bile :(. Açıkçası bu görevlerde zaman harcamanızı önermem.

Gang Attack Area


En keyifli olan basit görevlerdendir. Harita üzerinde zaman zaman geçtiğiniz yerlerde rast geldikçe yapın. Hem aim geliştirirsiniz hem de para kazanırsınız. Görevin amacı girdiğiniz yerde sizden belirli sayıda kişiyi etkisiz hale getirmenizi istiyor. Ölseniz bile devam ediyor çok dert etmeyin. Bu bölümde sizler için GTA 5 Gang Attack yerlerini gösterdik.

Araba Yarışı


Araba yarışı ilk başlarda para kasmanız için en iyi yöntem olabilir. Yarışın kalabalığı ve sizin yarış sonu kaçıncı olduğunuz oldukça önemlidir alacağınız parada. En düşük 2500$ gördüm en fazla ise 25000$. Loading vs. gibi bekleme ekranları çok uzun sürmezse eğer 2-3 saatte 250.000$ gibi bir para kazanmak zor değil. Harita üzerinde çeşitli araç sembolleri ile yada telefondaki Job List'ten gelen davetler ile kolayca yarışlara girebilirsiniz.

Telefondaki Job List


Telefonunuzda tik işareti gibi sembolü olan tam ortadaki yerden size davet olarak yollanan görevlere bakabilirsiniz. Çok fazla çeşit vardır (yarış bunlardan birisi) Silahlı çatışmalar, Takımlı yada bireysel Deathmatch'ler, heistler vs. vs. Bu görevlerde heist dışında geri kalan hepsi araba yarışı düzeyinde paralar kazandırıyor. Açıkçası başlarda bu görevleri yapmak hem keyifli hem kolay para demek. Önerim bunlarla başlamanız.

Heist Görevleri


Heist görevleri oyun içerisinde en çok para kazandıran görevlerdendir. Çeşitli aşamaları ve her aşamayı yaparken size kazandırdığı para gayet güzel miktarlardadır. Aşamalar bittikten sonra ana görevi yaparken kime ne kadar pay düşecek kavgası yapmak ayrı bir kanser olaydır. Görevleri ilk defa yapan kişilere görev başına 100.000$ bonus verdiğini de bilmenizde fayda var. Tabi öncelikle heist yapılabilecek binaya sahip olmanız lazım yada arkadaşlarınızın heist kurabileceği binalara. Bu binaların değerleri 400.000$ gibi fiyatlardan başlıyorlar. Üstteki yarış ve çeşitli job list görevleri ile para biriktirip bu binaları alabilirsiniz. Zaten bu heist işine daldıktan sonra diğer görevleri öyle eğlence için yapacak düzeye geleceksiniz.

Şirket İşleri


1. Special Kargo

Tarihi eser kaçakçılığı kıvamında bir iş. Malzeme kaçırıp kendi depomuza götüreceğiz. Depoda bulunan bilgisayardan ise bu ürünlerin satışlarını gerçekleştirip yerlerine ulaştıracağız. Bu görevleri yaparken dikkat edin çünkü sabote edenlerde para kazanıyor o yüzden baltalanabilirsiniz.

2. Vehicle Kargo
Araba çalma görevleri en çok kazandıran şirket görevlerindendir. Special Kargo'da gerekli parayı kazandıktan sonra Vehicle Cargo bölümünden satın alımınızı gerçekleştirip bu görevlerden para kazanmanızı öneririm. Aynı şekilde bu görevinizde başkaları tarafından baltalanabilir dikkat edin.

3. Special Vehicle Work
Bu çok fazla tercih edilmeyen bir görev türü fakat arkadaşlarınız ile birlikte vakit geçirme adına keyif veren görevlerdir. Denemekte yarar var. Görev size çeşitli seçimler sunacak ve gerekli araçlar ile yapmanız istenecek. Çok düz bir açıklama oldu fakat işin en basit anlatışı bu.

1 ve 2 numara için depo almanız gerekiyor onu da zaten görevleri alacağınız sırada nasıl satın alacağınızı sizlere gerekli şekilde yol gösterecektir.

1. Numara
Bu kısımdan doğrudan şirket satın alabilirsiniz. En ucuzu almanız tabi ki en mantıklı olanıdır.

2. Numara
Bu kısımdan ev ve garaj satın alabilirsiniz. Heist için alacağınız evi buradan satın alıyorsunuz.

3. Numara
Bu kısımdan Bunker, Clubhouse ve Hangar satın alıyorsunuz ki bunlarda ayrı ayrı para kazandıran çeşitli görevler için işinize yarayacak.

Bunker


Bunker işleri iyi para kazandıran ve aksiyonu hiç kesilmeyen görevler silsilesidir. En ucuz Bunker 1.1 Milyon $ değerindedir. Üstteki şirket görevleri ile biriktirip bunu aldıktan sonra ara ara bunu yaparak bi süre sonra yüklü miktarda para alabilirsiniz. Bunker'da asıl amaç verilen görevler ile başkalarından çaldığımız araç gereçleri kendimiz işleyip satıyoruz. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi benim 408.000 $'lık bir stok mevcudum var. Stok dolmadan da satabilirsiniz size kalmış bir şey. Supplies kısmı boş gözüküyor ve orası ürün çaldıkça doluyor ve zamanla Research edilerek stok'a getirilip satışa hazır hale getiriliyor. Supplies'i 3 görev ile doldurabiliyorsunuz. Doldurduktan sonra araba ve heist görevlerine devam edebilirsiniz o kendiliğinden herşeyi hallediyor.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.