Youtube En İyi Bilgi Kanalları

Youtube'da bilgi kaynağı olarak bile gösterilebilecek düzeyde kanallar mevcut fakat tabi benim bu sözüm oldukça iddaalı ve aşağıda vereceğim kanalların tümü tam anlamıyla bu tanımı karşılamayabiliyor. Kaliteli işler çıkardıkları ve gerçekten uzun süredir takip ettiğim bilgi kanallarını derlemek istedim. Ufak tefek biyografik bilgiler ve kanalları hakkında istatistiksel bilgileri sizlere sunmak istiyorum.

En İyi Bilgi Kanalları

Ruhi Çenet https://goo.gl/Lou2Rv

Ruhi Çenet , 1990 yılında Aydın ilinde dünyaya gelmiştir. Okulu için Hindistan'a yolu düşmüş ve bu ilginç ülkede uzunca bir süre geçirmiş. 2011 yıllarında ilk olarak Youtube'a girişini yapmıştır. İlk başlarda sabit text ve güzel görseller ile videolarını editlerken belirli bir zaman sonra sesli bir şekilde videolarını sunmaya başlamıştır.

Ruhi Çenet kanalı tam anlamıyla istatistiksel olarak 19 Eyl 2012 tarihinde kuruldu. Kurulduğundan bu zamana kadar 290.526.207 izlenme almıştır ve 2.550.000 Abone kazanmıştır. İşini gerçekten kaliteli bir biçimde yapan bir kanal olduğu için çevresi tarafından istemsizce imrenilen ve takdir edilen bir kişidir. Sponsor videoları için bile basite indirgemeden, kalitesinden ödün vermeden muazzam videolar çıkarıyor. Fark ettimki son videolarında artık altyazı'da eklemeye başlamış.

Cavit Pancar https://goo.gl/p2WMyv

Cavit Pancar'ın kişisel olarak bilgilerine ulaşamadım malesef. İlk başlarda Pancar Tarlası adında bir kanal ile ortaya çıkmıştı. Pancar Tarlası döneminde 2000 - 3000 Abone olduğu sıralarda çok sık içerik üretiyordu ve gerçekten kaliteli içeriklerdi. Patlama noktası ise facebook'ta Cezmi Kalorifer sayfasının ara sıra videolarını paylaşması oldu diye düşünüyorum. Bu paylaşımların ardından Pancar Tarlası güneş gibi doğdu.

Güzel bir şekilde ilerlerken 170.000 Abone civarlarındayken Pancar Tarlası isimli kanal Youtube tarafından kapatıldı. Cavit Pancar kısa sürede sosyal medya hesaplarından "Cavit Pancar" adında yeni bir kanal açtığını ve önceki kanalındaki içerikleri tekrar bu kanala yüklediğini vs. söyledi. Kısa bir süre sonrada çeşitli bilgilendirmeler içeren video yükledi. Cavit Pancar kanalı 2015 yılında kuruldu. 50 Milyon'a yakın izlenme ve 241.000 abone'ye sahiptir. Ama üzüldüğüm nokta ise aylardır yeni video yüklememesi. Umarım çok uzatmaz bu arayı çünkü Youtube platformunun kaliteli içerik görmeye ihtiyacı var.

Herşey Dahil https://goo.gl/xIIX6Q

Herşey Dahil kanalı Youtube üzerindeki en büyük Türkçe bilgi kanallarından birisidir. Video içerikleri ve bilgiler oldukça ilgi çekici ve güzel fakat kanalın büyümüsindeki en büyük etken benim düşüncem kesinlikle videoların küçük resimleri ve konuların ilgi çekici olmasıdır. Bu sayede çoğu zaman Youtube Trend listesinde başları çekiyor hatta uzun süre önerilenlerden inmiyor. Kaliteleri hep aynı çizgide devam eder umarım. 14 Şubat 2015 tarihinde kuruldu şu an 606.276.575 görüntülenmesi var ve 1.109.059 aboneye sahipler.

Duydum ki https://goo.gl/PgH3yx

Duydum ki kanalı daha taptaze bir kanal olmasına rağmen her yönden kaliteli içerik üretmesinden dolayı çok kısa sürede patlama etkisi yarattı. Videoların ana sunucusu Zeynep hanım 1992’de İstanbulda dünya’ya gelmiştir. Kanal düzenli bir şekilde haftalık yayın akışına uyarak videolar atıyor. Başta söylediğim gibi kanal daha çok taze 6 Mayıs 2017 tarihinde kuruldu. Şu anda 48.964.500 görüntülenmeye sahip ve 225.017 aboneye sahiptir. Umuyorumki aynı kalitede devam ederler umarım.

2 yorum:

  1. Her şey olacak ama siz bilirsiniz. Zaten böyle bir listeye yakışmayan bir isim. Duydum ki de aynı şekilde , Barış Özcan varken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Özcan'ı hepsinden tenzhi ettim :) Sanat, Tasarım ve Teknoloji konusunda müthiş bir bilgi kanalı o. Bu listedeki kanallar doğrudan derleme tarzı bilgi kanalları :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.