PUBG Klavye Kısayol Tuşları

PUBG son zamanlarda en çok satış yapan ve en çok oynanan oyun haline geldi. Oyuncularına tadını damağında bırakan bu oyunun içerisinde işlerinizi kolaylaştıracak kısayol tuşları bulunmakta. Bu kısayol tuşları ile hayatta kalmaya çalışırken birazda olsa daha rahat olabilirsiniz.
PUBG Klavye Kisayol Tuslari

PUBG Otomatik Koşma: "=" Tuşuna bastığınızda mouse ne tarafa dönükse o tarafa doğru otomatik koşmaya başlar.

PUBG Hud Açma ve Kapama: Güzel bir manzara fotoğrafı çekmek istiyorsunuz ve etraftaki hud detayları bütün manzarayı bozuyorsa CTRL + U tuş kombinasyonu ile hud'u kapatarak fotoğrafı çekebilirsiniz.

PUBG Serbest Bakış: İleri doğru koşarken yönünüzü değiştirmeden hem koşmak hem de etrafınızı kontrol etmek istiyorsanız ALT tuşuna basarak mouse ile etrafınızı kesebilirsiniz.

PUBG Arabada Yer Değiştirme: Squad yada Duo girdiğiniz araba içerisindeki konumunuz çok önemlidir. Çatışma sırasında bile yerinizi değiştirmenizin önemi büyüktür. CTRL + 1 - 2 - 3 - 4 - 5 yani koltuk sayısı kadar sırasıyla hangi koltuğa geçmek istiyorsanız o sayıyı basmanız sizi o koltuğa geçirir. Mesela arabaya bindiniz ama arka koltuğa oturdu arabadan inmeden CTRL + 1 yaparak şoför koltuğuna oturabilirsiniz.

PUBG Konuşanları Susturma: Bildiğiniz gibi lobi sırasında ve uçaktayken çoluk çocuk ve ahmak troller kafanızı gondikliyor. Mikrofonu ağızları ile kullanmayan arkadaşları susturmak için CTRL + T yaparak kurtulabilirsiniz ve onların 7 sülalesini susturabilirsiniz.

PUBG Itemleri Birbirinden Ayırma: Squad ve Solo girdiğiniz maçlarda sizde bolca bulunan yada arkadaşınızın ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz ihtiyaç malzemesini birbirinden ayırmak için CTRL tuşuna basılı tutarak item'i seçin ve envanterin dışına sürükleyin ardından çıkan ekranda miktarı belirtip onaylayın.

PUBG Otomatik ve Tek Tek Sıkma: Uzak ve yakın mesafeler için taktik değiştirme kadar silahınızın atış şeklinide değiştirmeniz mantıklı olur. Örneğin uzak mesafedeki bir adamı vurmak için AK47'nin otomatik olması onu vurmayı zorlaştırabilir ve bunun için tek tek sıkmak en mantıklısıdır. Silahın otomatik yada tek tek sıkmasını ayarlamak için B tuşuna basmanız yeterlidir tekrar eski haline getirmek içinde aynı tuş yeterli olacaktır.

Bu kısayol tuşlarını oyuncuların büyük çoğunluğu birbirlerinden öğrenerek dolaylı yoldan biliyorlar. Eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız ve işinize yaradığını düşünüyorsanız yorum atmayı unutmayın. İyi oyunlar.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.