Şerit Testere Dişleri Nasıl Olmalı


Şerit Testere Bıçağı Nasıl Olmalı?

Şerit testere bıçağı en basit ifadeyle testerenin keskin kısmı olarak tanımlanabilir. Bıçak bölümü kesintisiz devam eden metal bir parçadan meydana gelir. Bu metal gövdenin üstünde ise farklı genişlik ve derinliklere sahip çentikler bulunur. Çentikler aynı zamanda testere dişi olarak da adlandırılır. Şerit testerenin gövde bölümü genellikle aynı düzlemde yer alan iki disk arasında hareket eder. Aynı zamanda şerit testerelerin çoğunda iki bıçak bulunur. Doğru ve güvenli bir kullanım için bu iki bıçağın kaynakla birleştirilmesi gerekir. Kaynak işleminin sağlam olması testerenin güvenliğini önemli ölçüde artıracaktır.


Şerit Testere Bıçağı Nasıl Üretilir?

Şerit testere bıçağı metal malzemeden üretilir. Şerit testere makinaları için ihtiyaç duyulan testere bıçağı uygun uzunlukta kesilir. Daha sonra metal yüzeyin paslanmasını önlemek amacıyla yağlama işlemi gerçekleştirilir. Testere bıçaklarına kaynak işlemi uygulanmadan önce yağ sökücünün uygulanması gerekir. Yağ sökücü temiz bir bez yardımıyla uygulanır. Bir sonraki aşamada testere bıçaklarının kaynak işlemi gerçekleştirilir.

Şerit testerenin iki bıçağı da birbirini iyi bir şekilde tutmalıdır. Aksi durumda kullanım sırasında bıçaklar birbirinden ayrılabilir. Bu da hem operatör hem de makine için tehlike oluşturacak bir durumdur. Doğru bir kaynak işlemi, testere bıçaklarının birbirinden ayrılmasının önüne geçer. Aynı zamanda yapılan kaynak işleminin yeterince sağlam olmaması, testereyi kullanırken de soruna yol açabilir. Kaynak işlemi yapılırken TIG kaynak işlemi kullanılabilir.


Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.

 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.