Forklift Lastik Ebatları Hakkında Genel Bilgiler


Forklift Lastiklerinin Ebatları Nasıl Okunur?
Forklift lastikleri hakkında temel bilgiye sahip olmak, üretkenlik ve verimlilik için çok önemlidir. Forklift lastiklerinizin temel bileşenleri şunlardır:
 
Lastik Yanağı; lastik markası, ebadı, lastik tipi ve aşınma çizgisi gibi önemli lastik bilgilerini gösterir.
Sırt; Zeminle temas eden yükseltilmiş kauçuktur.
Jant; Lastiği yerinde tutan metal kısımdır.
 
Forklift lastiğinizin lastiğinizin lastiğin yanağında bulabilirsiniz. Orada ebadı görmüyorsanız, her zaman kullanım kılavuzuna bakabilir veya modelle birlikte yerel forklift bayinizi arayabilirsiniz.
 
İlgilendiğiniz forklift lastiğinin tipine bağlı olarak, söz gelimi dolgu lastik, havalı lastik, tubeless lastik vb. lastik boyutu farklı şekilde not edilecektir.
 
Forklift Lastikleri Nasıl Ölçülür?
Forklift lastiğininin boyutunu ölçmeniz gerekiyorsa, bir mezuraya sahip olmanız gerekmektedir.
Dış çapı ölçün - Lastiği kuzeyi üstte olacak şekilde bir pusula olarak hayal edin. Mezurayı lastiğin ortasına yerleştirdiğinizden emin olun ve şerit metreyi doğudan batıya doğru döndürün.
Jant çapını ölçün - Lastiğin ortasından şerit metreyi jantın her bir kenarına kadar uzatın.
Lastiğin genişliğini ölçün - Şerit metreyi lastiğin zemine temas edecek kısmına yerleştirin ve şerit metreyi uçtan uca birleştirin.
Dolgu lastikler için dış çapı, lastiğin genişliğini ve jant çapını ölçmeniz gerekir. Pnömatik içinse genişliği ve jant boyutunu ölçmeniz yeterlidir.



Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi  know-how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.