NFT Nedir - NFT ile Para Kazanma - NFT Nasıl Yapılır

NFT-Nedir-NFT-ile-Para-Kazanma-NFT-Nasil-Yapilir
Ek1: NFT Nedir - NFT ile Para Kazanma - NFT Nasıl Yapılır

Kripto paralar ile ilgili olan birçok tahmin edildiği üzere NFT nedir ve NFT ile nasıl para kazanılır gibi soruların cevabını çoktan yalayıp yutmuş insanlardan olmuşlardır. Fakat NFT konusu henüz yeni yeni ortaya çıkmış ve daha birçok insan tarafından da araştırma konusu olduğundan dolayı bizler de sizlere yardımcı olması açısından güzel bir rehber hazırlamaya çalıştık. Bu yazımızda NFT nedir? NFT ile Para Kazanma ve NFT Nasıl Yapılır gibi birçok sorunun cevabını bulabileceksiniz.


NFT Nedir?

Öncelikle NFT teriminin tam olarak açılımının ne olduğudur. NFT'nin açılımı Non Fungible Token olarak yani Takas Edilemez Token demektir. Kripto dünyasının ortaya çıkışından sonra blockchain sisteminin bizlere kazandırdığı birçok yenilikten birisidir bu tokenler. Bu takas edilemez tokenler genel olarak sanatçıların ya da belli başlı içerik üreticilerinin ürettikleri müzik, şarkı, resim, videolar vs. vs. birçok örneğine de rastgeleceğimiz sadece size ait bir işlenmiş kod ile kopyalanmaz bir içerik olarak satılmasına ve satın alınmasını sağlayan bir sistemdir. Fiziksel olarak örnek vermek gerekirse eğer örneğin Mona Lisa tablosunun tek gerçek örneğinin sizde bulunduğunu düşünmeniz yeterlidir. Dijital ortamda ise birçok kopyası olan bir ürünün sadece ilk ve değişmeyen kodlu olanı NFT sistemini anlatabilir sizlere. Tabi bu örneğe şunu da eklemek isteriz fiziksel ürünler, sanatlar veya içerikler çalınabilir şeyler lakin NFT ile satın aldığınız ürünler ilelebet size ait kalacaktır yani siz satıncaya kadar.


NFT ile Para Kazanma

Öncelikle bu sistemin serbest bir piyasa olduğunu iyi bilmeniz gerekmektedir. Burada alınan ve satılan ürünlerin ya da içeriklerin aynı fiziksel ürünler gibi bir nadirlik, kıymet ve fiyat politikası eğrisi bulunmaktadır. Yani kripto paralar gibi bir sistemi bulunmamakla birlikte alınan ürünün sadece sizde ve size ait olacağını tekrardan düşünerek hareket etmeniz gerekmektedir. NFT ile alım satım yaparak para kazanmak dediğimiz durumun ürünün kendisine, ürünün yaratıcısına ve ürünün sektörel anlamda yarattığı PR ve getirdiği ses'e oranla da kazanç oranı değişebilir. Sonuçta bu ürün sadece sizde var ve fiyatını siz belirleyeceksiniz. Satın aldığınız NFT ürünlerin satın alımını yapabileceğiniz en güzel örneklerden olan ve aynı zamanda Kripto Para dünyasının en güvenilir adreslerinden olan Binance NFT var. Bu sistem üzerinden hem kendi ürettiğiniz içerikleri satabilir hem de başka içerik üreticilerinden de NFT satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.


NFT Alım - Satım Siteleri

  • Nify Gateway
  • NFT Showroom
  • OpenSea
  • Bakery Swap
  • Binance


En Bilindik NFT Satışları

  • Londra'da satışı gerçekleşen "Everydays: The First 5,000 Days" Dijital medyanın sanatçılarından olan Beeple tarafından yaratılmış olan bu eser Christie’s Müzayede Evi’nde tam tamına 69 milyon dolar fiyatına satışa sunuldu ve satıldı.

  • Şu an'a kadar bilindik en önemli ikinci NFT eser satışı ise CryptoPunk isimli sanatçını #7804 isimli eseridir ve o da 7.6 milyon dolar fiyatına kendisine alıcı buldu.

  • Sadece görsel olarak değil de müzik vb. içeriklerden de örnek vermek gerekirse diğer örnekler kadar yüksek olmasa da oldukça iyi bir fiyata satılmış "Not Forgetten, But Gone" isimli müzikli video da 1 milyon dolar gibi bir fiyata alıcı buldu.

  • Bu satışımız ise Twitter'ın kurucusu olan Jack Dorsey'in Twitter'ı ilk kurduğu zaman bu sosyal medya platformunda attığı ilk twit olan "just setting up my twttr" twitini Sina Estavi isimli alıcıya 2.9 milyon dolar gibi bir fiyata sattı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.