Asena "Lethesu" NARİN Kimdir?

Lethesu-Twitch
Ek1: Asena "Lethesu" NARİN


Twitch dünyasından tanıdığımız Lethesu kanalını yakından tanımaya ne dersiniz? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Asena "Lethesu" NARİN bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.



Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Adım Asena Narin. 17 Temmuz 1996 yılında Mersin'de doğdum. Maraş'a hiç gitmedim ama ailem Maraşlı. Şu anda İstanbul'da yaşıyorum.


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

Kocaeli Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldum ancak sinemayı çok sevmediğim için bölümümde sinemadan ziyade felsefe, sosyoloji, siyaset dersleri almayı tercih ettim. Şu an ikinci üniversite olarak Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi bölümünde tam burslu olarak okuyorum. Okulu bitirdikten sonraki hedefim yüksek lisans ve doktora yapmak.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı?

Tam zamanlı yayıncıyım, o yüzden yok. ^^ 


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız?

Yayıncılık zaten her zaman kafamda olan bir şeydi, senelerdir oyun topluluklarında vakit geçiriyorum fakat ailemin evinde altyapı kötüydü, bu yüzden yayın açamıyordum. Geçen sene üniversite için kendi evime çıktığımda ilk kez iyi bir internet altyapısına sahip oldum ve bir an bile tereddüt etmeden yayın açmaya başladım.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu? Var ise hedefiniz nedir?

Başlangıçta yayıncılığı hiçbir maddi kaygı gütmeden, tamamen hobi olarak yapıyordum. Tek yaşıyorum ve dışarı çıkmayı çok sevmeyen bir insanım, o yüzden yayın açmak benim için sosyalleşmekle eşdeğerdi. Aynı zamanda insanlarla sürekli iletişim halinde olmak, onlar tarafından sevilmek ve onları sevmek çok hoşuma gidiyordu. Bu yüzden her gün yedi-sekiz saatimi ayırmaktan gocunmuyordum. Zamanla insanlar bu işi gerçekten yapabildiğimi söyledi ve kendime daha ciddi hedefler koydum. Şu anda profesyonel bir yayıncı olmak istiyorum. Ve tabii ki insanların keyifli vakit geçirmesini sağlamak temel motivasyonum çünkü chatim ne kadar mutluysa ben de o kadar mutlu oluyorum. ^^


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

İlk oynadığım oyun The Sims 1'di, ilkokula gidiyordum. Gerçek anlamda "Gamer" olma maceram 2013 yılında League of Legends'a başlamamla gerçekleşti. Başlangıçta liseden arkadaşlarımla birlikte oynuyordum, sonra oyundan bir sürü arkadaşım oldu ve en sonunda Facebook grupları gibi oyun topluluklarında ciddi vakit harcamaya başladım. Uzun bir süre sadece LoL oynadım, sonra CS: GO'ya başladım ama son birkaç senedir RPG gibi farklı türlerde/rekabetçi olmayan oyunlar da oynamayı seviyorum ve yayınlarımda sadece LoL oynamak yerine bu tarz oyunlara da yer veriyorum. 


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir?

The Witcher 3, Danganronpa 2: Goodbye Despair, Hello Charlotte.


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz?

Twitch'te sürekli vakit geçirdiğim için düzenli izlediğim çok fazla insan var ama en sevdiğim yayıncı Pqueen.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.