İdem "Idemico" ÇOBAN Kimdir?

Idemico-Twitch
Ek1: İdem "Idemico" ÇOBAN 

Twitch dünyasından tanıdığımız Idemico kanalını yakından tanımaya ne dersiniz? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın İdem "Idemico" ÇOBAN bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.



Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

İdem ÇOBAN. 21 Mart 1992  Ankara doğumluyum fakat baba tarafım Bulgaristan göçmeni.


Eğitim durumunuz nedir? Detaylıca anlatabilir misiniz?

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji mezunuyum. Bölümümü çok severek okudum ama Türkiye'de şartlar biraz zor okumak isteyenler iyi araştırsınlar derim.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı?

Yayıncı olmadan önce kendi giyim markamı kurmak istiyordum. Şimdide onun üzerinde çalışmaya başladım. Instagram'da butik hesabım var.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız?

Yayın hayatıma 7-8 ay önce başladım. Aslında hiç aklımda yoktu o zamanlar kurumsal bir firmada çalışıyordum. Akşamları eve geldiğimde arkadaşlarımla birlikte oyun oynuyorduk. Bana Twitch'de yayın açmaktan bahsettiler. İlk zamanlar tereddüt ettim yapabilir miyim diye sonra sonra çok sevdim ve bu konuda ilerlemeye karar verdim ilk sistemimi topladım :) Düzenli yayınlara o şekilde başladım.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu? Var ise hedefiniz nedir?

Tabi ki hedefim var, en iyi kadın yayıncılar arasında benimde adım olsun istiyorum.


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı?

Oyunlarla ilişkim küçükken atari oyunlarıyla başladı. Her pazar günü yeni kaset oyunu almaya giderdik. Büyüdükçe bilgisayarda ki oyunlara geçiş yaptım. Genellikle survival oyunları oynamayı seviyorum ama bu sıralar FPS oyunlarına sarmış durumdayım.


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir?

İlk göz ağrım The Forest çok severek oynadım. Valorant da şimdiki popüler oyunum. Party Animals, Fall Guys, Pummel Party diğer keyif aldığım oyunlar


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz?

Pqueen'i izlerken çok keyif alıyorum . Onun dışında daha çok yeni yayıncıları keşfetmeye çalışıyorum.


2 yorum:

  1. Idemin yayınları cok zevklidir severek izliyoruz çok eğleneciğinize emin olabilirsiniz beğenmesseniz bida kendim abone olmam okadar yani

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.