Tansel "HarrowerTV" ŞAHİN Kimdir ?

Twitch dünyasından tanıdığımız HarrowerTV kanalını yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Tansel "HarrowerTV" ŞAHİN bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.


Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Ben Tansel Şahin, 1992 yılında Ankara'da doğdum. Doğma büyüme Ankara'lıyım.


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

9 senelik uzun bir üniversite macera sonunda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirebildim. Hayatım boyunca pek iyi bir öğrenci olamadım. Diplomayı aldıktan sonra da bir daha asla herhangi bir sınava girmeyeceğim konusunda kendimle bir anlaşma yaptım :)


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ?

10 yılı aşkın süredir web üzerinden hayata geçirdiğim projelerle geçimimi sağlıyorum. Şuanda da yine farklı dillerde, farklı kitlere hitap eden YouTube ve web çalışmalarım mevcut. Zamanımın büyük bir kısmını onlara harcıyorum. 


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

Çocuk yaştan beri oyunları çok sevdiğimden dolayı, ilerde yaptığım işlerin bir şekilde oyunlarla kesişmesini istiyordum. 12-13 yaşında bir oyun dergisi çıkarmaya çalıştım. İsmi T@RGET olacaktı fakat bu işlerin o kadar kolay olmadığını öğrendim :) Kapak tasarımı dışında, derginin diğer işleri pek ilerletemedim. 2012 yılında, 20 yaşındayken artık şartların olgunlaştığını hissettim ve bir dönemin en popüler oyun yayınlarından biri olan Oyun Günlüğü'nü 2012 yılında kurdum. Tabi o zamanlar hem YouTube cephesi, hem Twitch cephesi hem de ülkemizdeki oyunculuk çok farklıydı. Oyun videoları/yayınları izlemek bu kadar yaygın bir şey değildi. 

Çok zorlu ancak keyifli bir yolculuktu. Güzel anılar, güzel dostluklar kazandırdı. 2005'te hayata geçiremediğim ve içimde ukte olarak kalan T@RGET, 7 sene sonra Oyun Günlüğü olarak hayata geçmişti.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Ben bu sektördeki maddi ve manevi tatminimi yaşadım desem sanırım yanlış olmaz. Oyun Günlüğü sayesinde gerçekleştiremediğim bir hedefim kalmadı. Şuan mevcut kitlemle birlikte güzel vakit geçirmek ve eskiden beni izleyen izleyenlerimle tekrardan ekran başında buluşabilmek dışında pek bir hedefim yok.


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

Oyunlarla ilişkim çok küçük yaşlarda başladı. Muhtemelen 4 yaşındayken "atari" diye tabir edilen klon cihazlarla oynayarak kendimi bu dünyanın içinde buldum. Henüz 5-6 yaşlarındayken de maalesef Playstation 1 ile gözleri bozduk :) Oyunculuk zehrini küçük yaşta kapınca bırakmak da pek kolay olmuyor. Şuan 28 yaşındayım ve ömrümün ciddi bir kısmını oyun oynayarak geçirdim. Yani hayatımın her döneminde oyunlar yer aldı. Fakat tabi hobiniz, işinize dönüşünce işler biraz karışabiliyor. Ona rağmen hala keyifle oynadığım oyunlar var. İlk oynadığım oyunu tam net kestiremesem de muhtemelen Mario veya Street Fighter 2'dir diye tahmin ediyorum. 


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

Birinci sırada ömrümden en çok zaman götüren oyunlardan biri olan Ultima Online var elbette. Benim için dünya bir yana, Ultima Online bir yanadır. Onu oynarken aldığım keyfi, oradaki arkadaşlık bağlarını, yaşanılan acı-tatlı olayları asla unutamam. 

Bunun dışında GTA 3, Mafia 1, Max Payne, Championship Manager, Knight Online, Hitman, Splinter Cell, Prince of Persia, Rise of Nations ve şuan muhtemelen saymayı unuttuğum bir çok oyunun bende yeri çok ayrıdır. 


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

Açıkçası e-spor turnuvaları dışında Twitch'i pek izlediğimi söyleyemem. Ben izlemek yerine oynamayı, deneyimi birinci elden yaşamayı seven birisiyim. Ancak zaman zaman FPS Veteranı Fatal1ty'nin yayınlarına göz atarım. 


1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.