Rise Online World Nedir ?

Rise Online World Nedir
Türk oyunseverler için son günlerde muazzam güzel bir haber geldi. MMORPG severler için Türk yapımı bir MMORPG çıktı. İsmi ise Rise Online World!

Ülkemizde Bilgisayar kullanımının artmaya başladığı 2000'lerin başından bu zamana kadar süregelen zamanda bildiğiniz gibi MMORPG furyası her zamanki yerini korumaya devam ediyor. Bu türün ülkemizdeki öncüleri Silkroad Online, Cabal Online, Metin 2 ve tabi ki hepimizin bir kere yolunun uğradığı Knight Online!

Knight Online demişken bir parantez açmakta fayda var...

Geçmiş ve halihazırda oynayan Knight Online oyuncuları Rise Online World, MGame'in çıkardığı Knight Online ile bazı benzerlikleri olduğunu iddia ediyorlar. Hatta adı geçen oyunun sadece belirli grafiklerinin değiştirilmiş PVP sunucusu olduğunu iddia ediyorlar. Yayıncı şirket olan RokoSoft'un açıklamasına göre Rise Online World, devasa haritalar ve geliştirilmiş Unreal Engine 4 motoruyla hazırlanmış baştan başa yeni bir oyundur.

Fakat Rise Online World yapımcıları RokoSoft'un yaptığı bazı açıklamaların ışığında aslında ülkemizde yıllardır MMORPG türüne aşık oyuncuların oynadıkları oyunlarda beğendikleri hatta çok sevdikleri özellikleri kendilerine entegre ettiklerini ve gerçekten yıllardır bu oyuncuların şikayet ettikleri detayları ise oyunlarında bulundurmadıklarını söylediler.

Rise Online World'e en çok talep tekrardan dile getirmek gerekirse en çok Knight Online oyuncularından gelmektedir. Bunun sebebi olarak ise KO'nın tam olarak oyuncular arasında adalete sağlayamadığı ve "parayı veren düdüğü çalar" mantığı ile iş yapıldığını söylemelerinden kaynaklıdır. Bildiğiniz gibi KO'nın bütün sistemi MGame olarak bilinen Güney Kore'ye ait bir şirkete ait. Bundan dolayı MGame dağıtımcı şirketlerin ülkelerine uygun para birimi yerine uluslararası arena'da geçerli olan "Dolar" üzerinden ödeme alıyor. KO oyuncuları da bu oyun için eşitsizlik ve adaletsizliği gidermek için oyuna para yatırmak zorunda hissediyor fakat burda da devreye biraz önce bahsettiğimiz "dolar" giriyor. Ülkemizdeki dolar kurundan kaynaklı oyuncular burdan da bir darbe yiyor.

Sözün özü Rise Online World, bu gibi oyun içi adaletsizlikler ve oyun içi satışların herhangi bir eşitsizliğe neden olmayacağını söyledi. 

Rise Online Ne Zaman Çıkıyor ?

Rise Online World yakın zamanda Alfa testleri için başvuruları kabul ediyordu fakat alımlar dolduğu için kapatıldı. Çok yakında Alfa sürümü ile karşımıza çıkacak olan Rise Online World, ülkemizde çok fazla oyuncuyu heyecanlandırmaya yetti bile.

Rise Online hakkında aklınıza takılan sorular varsa resmi sitesindeki Sıkça Sorulan Sorular bölümünde cevaplarınızı bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.