Kutlu "KutluKorvo" ŞENCAN Kimdir ?

KutluKorvo Twitch
Twitch dünyasından tanıdığımız KutluKorvo kanalını yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Kutlu "KutluKorvo" Şencan bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.


Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Kutlu Şencan , Tekirdağ'lıyım doğma büyüme İstanbul , 1987 Ocak doğumluyum


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

İstanbul teknik lisesi mezunuyum. Araba ve motor üzerine okudum fakat eğitim gördüğüm mesleği hiç bir zaman sevemedim. Lise bittikten sonra ailevi sebeplerden dolayı üniversiteyi istanbulda okumak istiyordum. İstanbul olmayınca ertesi yıl tekrar şansımı denemek istedim. 1 sene eğitim aldıktan sonra İstanbul için sınavda malesef istediğim başarıyı sağlayamadım. Aileme maddi anlamda yük olduğumu düşündüğüm için iş hayatına girmeye karar verdim.


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ?

Ben görsel düzenleme uzmanıyım. Diğer isimleriyle Görselci, visual diye geçiyor. Biraz açmam gerekirse, giyim üzerine olan mağazalarda müşterilere giyim önerileri sunmaktır. Bunu müşteri ile birebir görüşerek değil tamamen mağaza içi yaptığınız görsel düzenlemeler, kombinler, vitrin düzenlemeleri, manken üzerinde kombinler ile yapıyoruz.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

2016 yılının ilk aylarında başladım. Aslında hiç bir zaman kafamda yayıncılık ile ilgili bir düşünce yoktu. Her şey "Rainbow Six Siege" oyununu almamla başladı sanırım. Normalde Online Rekabetci oyunları bırakmış biri olarak bu oyunu çok sevmiştim ve başarılı olmak istiyordum. Çok fazla zaman geçirmeye başlamıştım oyunda. Takip ettiğim bir kaç yayıncıyla beraber R6 oynama imkanı buldum. Yayınlarına katıldığım sürelerde oynadığım oyunla izleyiciler tarafından biraz bilinmeye ve tanınmaya başladım. Sağolsunlar sürekli yayın açmam konusunda önerilerde bulundular. Bende denemek istedim ve yayıncılığa bu şekilde başladım.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Yayınlarımda çoğunlukla FPS oyunları oynuyorum. Bu anlamda kendimi yetenekli görüyorum ve daha fazla insana ulaşmak istiyorum.


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

İlk oynadığım oyunu hatırlayamıyorum açıkçası. Fakat kendimi bildim bileli oyunlara karşı çok büyük ilgim vardı. Yaş itibari ile atari salonlarında büyüdük diyebilirim. Cebimde ne zaman para olsa kendimi atari salonlarında bulurdum. Oynamasam bile oynayanları izler ve orada bulunmaktan keyif alırdım. Yaş büyüdükce bu ilgim aynı şekilde devam etti. Atari, Sega, Playstation 1 ve 2 konsollarına sahiptim. Belli bir yaştan sonra Counter Strike sevdası çok ağır bastı ve PC oyunculuğuna geçtim.


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

En sevdiğim oyun "Resident Evil 2" diyebilirim. Büyük bir Resident Evil fanıyımdır. R6 yayıncısı olarak Resident Evil serisi yayınlarımda yer verdiğim bir kaç oyundan biridir. Fallout New Vegas, Witcher, Metro serileri en sevdiğim oyunlardır.


Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

GamerRocko Şefik en favori yayıncılarımdandır. Wtcn Feriti takip ederim. Özellikle shooter oyunlarında çok yetenekli ve izlerken keyif aldığım yayıncılardan biridir. Ortharion Arda ve TayfunErkanTV en eski takip ettiğim yayıncılardandır.


2 yorum:

  1. KutluKorvo diye yazılır Kral diye okunur. Başarılı bir biyografi olmuş emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Türkiye için fazla olan insanlardan çok daha iyi yerleri hak ediyor, hayatında ve oyunlarda başarılar reyis.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.