Eren "erenaktan" Aktan Kimdir ?

Eren Aktan Kimdir
Twitch dünyasından tanıdığımız erenaktan yani Eren AKTAN'ı yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Eren AKTAN bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.


Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Eren Aktan, Kırklareli'liyim ve kendime her ne kadar inkar etsem de 28 yaşına girmiş biri olarak 30.09.1990 doğumluyum


Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

İki üniversite mezunuyum (biri açık çok da şey yapmayın). 2 senelik Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bitirdim ve sonrasında (tabiiki asla askerlik için değil) açıktan uluslararası ilişkiler bitirdim. Uluslararası ilişkiler açık üniversite de olsa zor bir bölüm ve bitirince ne olacaksınız tam olarak bilemediğiniz bir bölüm olduğundan, soranlara Hollanda ile mektup arkadaşıyım diyeren geçiştiriyorum :)


Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ?

Okuduğum meslek olan fotoğrafçılık yapıyorum. Aynı zamanda re-toucher(bir nevi grafikerlik) yapıyorum. Şu sıralar freelancer olarak.


Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

Twitch'e olan tutkum seneler öncesine dayanmasına rağmen yayınlara başlamam JTG TV'nin "NoobStar" yarışmasıyla oldu. Binlerce kişi arasından son 20'ye kaldım ve hem orada tanıdığım yayıncı arkadaşlarımın teşviği hem de destek olan izleyiciler sayesinde yayınlarıma başladım. Kısa sürede çok güzel bir kitleye sahip oldum. Geçtiğimiz aylarda JTG TV'de yayınlanan "House of Gamers 2" programında sunuculuk görevini üstlendim. Kaliteli yayın konseptleri ve kaliteli izleyici isteğiyle yayınlarıma devam ediyorum.Sorularınıza cevap verdiğim günden tam olarak 1 hafta öncesinde de twitchte partner oldum.


Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Aslında yayıncılıkta hedef koymak bazen doğru bir hareket olsa da insana dezavantaj olarak da dönebiliyor. Çünkü Twitch'te doğrusal olarak büyümek pek mümkün değil. Yani bir dönem yüksek izlenirken bir anda seyirciniz yarıya düşebiliyor. Üstelik bu bazen sizinle doğru orantılı bile olmuyor.  Bunları söylerken aslında ben bu durumun tam tersi durumdayım. Yayın hayatımın başından beri büyüyen bir seyirci grafiğim oldu fakat hala bazı dönemsel düşüşler olabiliyor. Hedefim ise şu an için seyirci sayısı olarka 300-500 bandında olmak ve destek olacak sponsorlarla birlikte yavaş büyüyen ama sağlam bir topluluğa ulaşmak. Tabii ki geçimimi yayıncılıktan sağlamak çok isterim fakat Türkiye'deki seyirci profil ve bu dolar kuruyla bu bir destek olmadan biraz zor. Bir gün herkesin bildiği ve takdir ettiği bir yayıncı ve kanal haline gelmek tek isteğim.


İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ? 

İlk oynadığım oyunu hatırlamam çok güç çünkü çok küçük yaşlardan bu yana oyun dünyası içindeyim. NES Atariler, Sega Master Systemler ve Amiga 500lerden bu yana her konsolu almış ve hayatının,zamanının büyük bir bölümünü pc başında oyun oynayarak geçirmiş bir insanım. Aslında hikayeli oyunlara ilgim herşeyden daha fazla. Kendimi kaptırıp haftalarımı verebiliyorum. Tek düze ve tekrara düşen oyunlardan keyif alamıyorum. Gamerlık durumum asla sosyal hayatımı olumsuz etkilemedi aksine arkadaşlarımla birlikte daha kaliteli zaman geçirmemi sağladı.


En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ? 

Sanırım bir ilk 10 yaparak bunu cevaplayabilirim:

  • Witcher 3
  • Detroit Become Human
  • Age of Empires 2
  • Uncharted serisi
  • Assasins Creed 2 / AC Black Flag
  • Marvel's Spiderman
  • Medieval Total War 2
  • Last of Us
  • Doom 
  • GTA Serisi



Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

İlk olarak Can Sungur diyebilirim. Beni twitch ile tanıştıran kişi odur. Bir Geekyapar hayranı olarak onunla birlikte twitch izlemeye başladım ve noobstar yarışmasına katılmam da o kadroda olduğu içindi. İlk yayınlarımdan bu yana da sağolsun desteğini inkar edemem. Yaptığım talk show programım "Radyo Kafası"nda onu konuk almak benim için çok güzel bir duyguydu. Onun dışında PintiPanda, Jahrein, Şuursuzlar, Parasuttv, TurgurUc, Grimnax gibi yayıncıları izlemekten keyif alıyorum.



2 yorum:

  1. Eren Aktan twitchte gördüğüm en düzgün ve en kaliteli yayın yapan yayıncılardan <3

    YanıtlaSil
  2. Şahane adamdır E.A , talk show ve eğlence türü yayınlar yapar. Kalitesiz bir yayınına denk gelmedim. Severek izliyoruz kral!

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.