Alara “Alaracle” Taşkesen Kimdir ?



"Alaracle” Kimdir ?
Twitch dünyasından tanıdığımız Alaracle yani Alara TAŞKESEN'i yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Alara TAŞKESEN'e bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.

Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

İsmim Alara “Alaracle” Taşkesen. İzmirliyim. 9 Haziran 1992 doğumluyum. 

Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Mimarlık okumaktayım.

Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ?

Şuan için yayıncılık dışında bir mesleğim yok. Yayın yapmaktan çok keyif alıyorum. Zaman içerisinde kendimi ve kanalımı geliştirip bu çok sevdiğim hobimi işe döndürmek çok istiyorum.

Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

Aslında benim yayıncılık hikayem bir hayli uzun 🙂 Yayıncılığa 2014 senesinde, arkadaşlarımın beni destekleyip yönlendirmesiyle başladım. İlk yayın açtığım dönemki hislerimi asla unutmuyorum. Benim gibi oyun oynayan insanların bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum ve bunun farkına varmak beni çok mutlu etmişti. Aynı dilden konuşabildiğim gülüp eğlenebildiğim bir topluluğun içinde bulmuştum kendimi. Bir dönem BazeTv bünyesi altında yayın yaptım. Daha sonra yayıncılığa 2 sene kadar ara verdim. 2 senenin ardından çok yakın arkadaşım olan Theokoles’in benim yayıncılığa olan özlemimi görmesi ve desteklemesiyle yayınlarıma geri döndüm. Bir dönem Gamersuite bünyesi altında yayın yaptıktan sonra bireysel kendi kanalımdaki yayınlarıma tekrar başladım. 2017’den bu yana aktif olarak yayın yapmaktayım.

Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Bu sektörü çok seviyorum ve kendimi bu sektörden başka bir yerde hayal edemiyorum. Hedefim ; sunduğum içeriklerimde başarılı olarak izleyicilerimden takdir görmek ve iyi bir noktaya gelmek. 

İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

Hangi birini söyleyeyim. Ataride Duck Hunt vardı, o dönem baya popülerdi herkes silahla ekrana ateş ediyordu 🙂 Bomberman, Kick Off, Popeyes, Circus 80-90 doğumlular bilir 🙂 Bilgisayarda ise Doom, Jazz Jackrabbit, Sonic, Mario gibi oyunlarla başladı hikayem. Half Life, Gta, Age of Empires oynamayı çok severdim. Hatta benim bilgisayarımda Age of yoktu arkadaşıma giderdim oynamaya. Adı Berkay’dı yan apartmanımızda oturuyodu. Daha sonra playstationla tanıştım tabi orda Mortal Kombat, Spiderman gibi bir çok oyun oynadım. Aslında belliymiş çocukluktan 🙂 Aah ahh eski günler...

En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

Bir önceki soruda saydığım oyunların benim için farklı bir yeri var. Şu sıralar oynadığım oyunlar diye cevap vermem gerekirse Cs:go, Eu4, Lol, Ets, Starcraft, War Thunder ara ara canım çerezlik bişey oynamak istediğinde de The Binding of Isaac açarım kendime. 

Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

Theokoles, Kendinemüzisyen, Teasycat, Berylvenus, Jahrein diyebilirim belki 1-2 unuttuğum isim olabilir.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.