Bedava Steam Oyun Önerileri: Team Fortress 2

Steam-Bedava-Oyun-Önerileri
Ek1: Bedava Steam Oyun Önerileri: Team Fortress 2
Team Fortress 2, 10 Ekim 2007 tarihinde hayatımıza girmiş olan FPS türünde bir oyundur. Oynanış açısından MOBA FPS diyebileceğimiz türde bir oyundur. Oyun çıkış tarihinden itibaren ücretli bir şekilde oyunculara sunulmuştu fakat 2011 yılı itibariyle ücretsiz bir şekilde erişebiliyoruz. Peki bu Team Fortress 2’de oynanacak ne var ? Team Fortress 2 nedir ? Hemen bu gibi sorularınızın cevabını sizlere verelim.

Team Fortress 2 Özellikleri:


+ 9 Adet oynanabilir karakter vardır.
+ Ücretsiz olduktan sonra Team Fortress 2’ye eklenmiş çeşitli kozmetik ve karakterler için görüntü değiştiren itemler vardır.
+ Yüzlerce hatta 2000 Üzeri Valve sunucusunda binlerce oyuncu ile oyun keyfi.
+ Steam Workshop desteği sayesinde workshop’ta bulunan haritaları da özel sunucularda oynayabilirsiniz.
+ Basit Eğlence modlarında level atlayarak Casual rütbenizi arttırabilirsiniz.
+ Oynadığınız takdirde her 2 saatte bir item düşmektedir ve bu sınır haftada 7 ile 10 arasındadır.
+ Pazar desteği olduğu çeşitli itemleri trade yaparak yada elinizdeki itemleri eriterek metale çevirip o şekilde farklı itemler ile takas yapabilirsiniz.
+ Özel sunucularda yüzlerce farklı modlarda oyun keyfinizi doruklara çıkarabilirsiniz, örnek modlar: Randomizer, Saxton Hale, Ayarlı MVM modları vs. vs.
+ Oyun içerisinde biletleri satın alarak görevler yapabilir ve karşılığında ödüller alabilirsiniz. Bu ödülleri steam pazarında satıp o para ile itemler alabilirsiniz yada Steam üzerinden başka bişeyler için harcayabilirsiniz.
+ SFM’ler ile aslında sadece basit bir oyun olmadığını kanıtlamış olan TF2,

Team Fortress 2 Olumsuz Özellikleri:


- Son yıllarda eski oyuncularını kaybettiği için sunucular genelde çok fazla çocukla dolu ve oyun zevkinizi düşürebiliyorlar.
- Türk sunucuları çok az ve oyuncu kitlesi genelde yine üstteki bahsettiğim durumdan dolayı pek çekilesi değil, o yüzden genelde Alman sunucularını önerebilirim.
- Ortalama günlük 60 bin oyuncuya sahip olan Team Fortress 2 genelde trade yapan kişilerin elinin altında olduğu için item daha çok ön plana çıkmış durumda.
- Karakterlerin yapabildikleri şeyler yüzünden “noob” diye adlandırabiliyorsunuz örneğin;
Pyro karakteri ile sol tık ile sadece yakarsanız “WM1 Noob” yada Sniper ile HS yerine body atarak öldürürseniz yine ezik olarak adlandırılıyorsunuz ama hiç kimse asıl amacın rakibi öldürmek olduğunun farkında değilmiş gibi davranıyor. Bu yüzden bunları takmadan sadece keyif almak için oynayın.

Team Fortress 2 hakkında benim gözlemlerim bu kadar. Aslında çok uzun süre oynamış biri olarak bu yazı için daha çok şey eklemek isterdim ama temel olarak bunlardan ibarettir.


Yıllardır oynanan ve asla ama asla eğlencesini yitirmeyen Team Fortress 2'nin 2020 yılı itibariyle hala daha online sayısı her saat aralığında 50 bin ve üzerindedir. Biz oyunculara hala daha elinde muz ile dolaşan Heavy'ler, karşı karşıya geldiğimizde kendini patlatan Soldier'lar ve sizi Spy sanıp peşinizden ateş püskürterek gelen takım arkadaşınız Pyro'lar aşırı eğlenceli geliyor. Muhtemelen bu oyun var oldukça da bu keyif almalarımız devam edeceğe benziyor, iyi oyunlar dileriz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.