Steam Virüs Spam Mesajlardan Kurtulma - Steam MSIL.Stimilik Virüsü

Steam-MSIL.Stimilik-Virus
Steam üzerinde çeşitli spam virüslerinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçen günlerde yayılan MSIL_Stimlik.BH virüsü ise bunlardan sadece birisi. Eğer sizinde bu sinir bozucu spam virüsü ile başınız dertteyse makalemizi harfi harfine uygulayınız.

Öncelikle şunu belirtelim ki bu virüs chat üzerinden yayılıyor. Herhangi bir arkadaşınızdan şöyle bir mesaj aldıysanız dikkate almayınız ve bir süreliğine engelleyiniz zira attığı spamların sonu gelmiyor.
Steam-MSIL.Stimilik-Virusu-spam
Şimdi virüsümüzü bilgisayardan atmadan önce hiç steame girmememiz gerekiyor. Aksi takdirde spam atmaya devam edecektir.

Nedir Bu MSIL_Stmilik Virüsü?

Bu virüs saçma bir şekilde sadece steamde spam atmaya yarayan bir virüs
Keşif: Ekim 9 2015
Tip: Trojan(Truva)
Etki Ettiği Sistem: Windows
Virüsün Amacı: Steam'de aynı zamanda birden fazla kişiye virüsü yükleme linkini spamlaması
(Paul Mangan'ın Makalesinden Alıntıdır.)
Peki Bu virüsü nasıl sileriz? Steam Hesabımın Bloğu Ne Zaman Kalkar?
Öncelikle virüsün silinişine değinelim.Gördüğümüz gibi virüsün tek amacı Steam'de spam atmak bu yüzden virüsün çok korkulacak bir durumu yok. Virüs küçük çaplı olduğu gibi temizlenmesi de bir o kadar kolay. Bu virüsü temizlemek programsız bir şekilde mümkün değil. Virüs, dosyalarınızdaki microsoftun bir programına nüfuz ettiği için silmek Trusted Installer gerekiyor bu yol zahmetli ve uzun olduğu için kısa yoldan bir antivirüs ile bu virüsten kurtulacağız. Bu virüs tipleri ile ilgili  büyük çaplı bir ilerleme kaydeden Symnatec (Norton Markasının Sahipleri) Bu virüsü silmek için Norton Power Eraserin yüzde yüz etkili olacağını söylüyor.

Programı bu linkten indirebilirsiniz: 
https://us.norton.com/support/tools/npe.html?lcid=1033

Adımları Takip Ederek Bu virüsü temizleyin !
  • Programı indirdikten sonra her antivirüste olduğu gibi bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecek. Kabul ediyor ve yeniden başlatıyoruz.

Spam-Steam-MSIL.Stimilik-Virus
  • Resimde gördüğünüz Scan for Risks (Riskler için Tara) Bölümüne giriyoruz
  • Burda 5-10 dakikalık bir süre içinde dosyalarınızı tarıyor.
  • Tarama bittikten sonra virüs olarak belirlenen programlar arasında steamerrorreporter öğesini KESİNLİKLE! siliyoruz. Çünkü virüs Steam'e işlenmiştir. 
  • Bu ögeyi sildikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatmak isteyecektir. 
  • Yeniden Başlatıyoruz, virüsü sildik. 
Peki Steam Hesabımız Nasıl düzelecek?

Bu spamler süregelirken birden Steam'in koruma ekranıyla karşılaşıyoruz. Burada Steam güvenlik kurallarını ihlal ettiğimiz için hesabımızı blokluyor.Blok, belli bir süre içeriyor. Bu süre içinde envanterinizdeki tüm eşyaları Steam'in eşya koruma sistemine (Escrow System)
göndermemizi istiyor. Peki nasıl? Bu bloklanma sürecinde Steam ile ilgili her yere girişimiz engelleniyor. Yani biz herhangi birşey yapamıyoruz. Bu eşyaları Steam'e bırakma işlemi Steam'den otomatikmen yapılıyor. Steam takas teklifini yolluyor ve siz ise Android ve ya IOS
işlemcili telefonunuzdaki Steam uygulamasından sadece onaylıyorsunuz. Bu teklifi reddetme gibi bir şansınız yok ve onaylamadaığınız sürece hesabınızın bloğu kalkmıyor. Bu işlemi mobil uygulamasından ONAYLAMALAR kısmına girip onaylıyorsunuz.

Bir süre sonra Steam hesabınız düzeliyor. Bu süre 1 aya kadar çıkabilir. Fakat endişelenmeyin bu virüs Steam tarafından algılandı. Virüsü temizleyen ve eşyalarını Steam'e teslim eden kişiler tekrar güvenli olarak işaretleniyor ve blokları kısa bir süre (1-2 gün) içinde kalkıyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.