Steam Türkiye İstatistikleri

Steam-Turkiye-istatistikleri
Steam'i kullanan her Türk kullanıcısının aklına gelmiştir "acaba steam'de kaç Türk var ?" sorusu. Bu yazımda 2-3 tane steam'den kaynak ve güvenilir site ile bu sayıları öğrenicez. Acaba steam'de kaç Türk var, Steam'de Türkler ne oynuyor ? gibi sorulara yanıt bulucaz.

Türkiye’de Steam’i Kaç Kişi Kullanıyor ?

Türkiyeden Steam’e üye sayısı toplam 6 milyondur. %80’inden fazlası aktif olarak hesaplarına erişim sağlamaktadır. Türk üyeler Steam’deki toplam aktif üye havuzunun %2.33’ünü oluşturmakta.
Türk oyuncuların oynadıkları oyunlardaki havuzdaki ortalama yoğunluğu %1.43’tür.

Ortalama her Türk üyenin 16 oyunu bulunmakta. Türkiye’de çok fazla koleksiyoner tarzı hesaplar olmadığı için ortalamamız büyük çoğunluğa oranla oldukça düşük.

Türk oyuncularının 2 haftalık oyun saati ortalaması 23 saattir. Toplam ortalaması ise 500 saattir.  6 Milyonluk Türk kullanıcıdan haftalık online %33 ile %45 arasında değişiklik göstermektedir.

Steam’de Türkler Hangi Oyunları Oynuyorlar ?

Steam’de bulunan Türk kullanıcıları için çok farklı bir istatistik bulunmamakta.
İlk 10 Sıralama şu şekilde;

1.) Counter Strike Global Offensive
Türk oyuncularının %56’si CS:GO’ya sahiptir. Toplam CS:GO oyun saati ortalamamız 336 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 15 saat ile 25 saat arasında değişiklik göstermektedir.

2.) Playerunkown’s Battlegrounds
Türk oyuncularının %5.49’u PUBG’a sahiptir. Toplam PUBG oyun saati ortalamamız 89 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 22 saattir

3.) Euro Truck Simulator
Türk oyuncularının %16’sı ETS’ye sahiptir. Toplam ETS oyun saati ortalamamız 60 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 6 saattir.

4.) Grand Theft Auto 5
Türk oyuncularının %5.20’si GTA 5’e sahiptir. Toplam GTA 5 oyun saati ortalamamız 123 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 11 saattir.

5.) Dota 2
Türk oyuncularının %23’ü Dota 2’ye sahiptir. Toplam Dota 2 oyun saati ortalamamız 243 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 17 saattir.

6.) Rocket League
Türk oyuncularının %7.6’sı Rocket League’e sahiptir. Toplam Rocket League oyun saati ortalamamız 57 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 5.5 saattir.

7.)  Left 4 Dead 2
Türk oyuncularının %14.5’i Left 4 Dead 2’ye sahiptir. Toplam Left 4 Dead 2 oyun saati otalamamız 21 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 4 saattir. Yani haftalık 1-2 defa oynayıp bırakıyoruz.

8.) Unturned
Türk oyuncularının %25.5’i Unturned’e sahiptir. Toplam Unturned oyun saati ortalamamız 22 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 7 saattir.

9.) H1Z1: King of the Kill
Türk oyuncularının %7.6’sı H1Z1: King of the Kill’e sahiptir. Toplam H1Z1: KotH oyun saati ortalamamız 47 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 8 saattir.

10.) Tom Clancy’s Rainbow Six
Türk oyuncularının %2.8’i Tom Clancy’s Rainbow Six’e sahiptir. Bu oranın düşük olmasının en büyük sebebi Uplay’de daha ucuza satılıyor olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum, çoğu oyuncu Uplay üzerinden satın alıyor. Toplam Tom Clancy’s Rainbow Six oyun saati ortalamamız 92 saattir. Türk oyuncularının 2 haftalık ortalama oyun saati ise 9.5 saattir.

Steam'deki Türklerin genel olarak istatistikleri bu şekildedir. Umarım aklınızdaki soruların cevabını bulmuşsunuzdur.

5 yorum:

  1. Steam Türkiye istatistikleri hep merak ettiğim konuların başında geliyor.Aslında türk oyuncular ve yabancı oyuncular arasındaki çizgisel farkı da istatistiksel olarak rakamlarla görmek güzel oldu.Ayrıca saatlik ve haftalık zaman bazında sürelerin paylaşımı da ilgimi çekti.

    YanıtlaSil
  2. Playerunkown’s Battlegrounds şuanda türkiye ve dünyada en çok oynanan oyun sanırım. Bu oyunu kaldıracak bilgisayarım olsaydı keşke... Sıralama olarak baktığımızda da Türkler oyundan anlıyor galiba, gündemdeki oyunlar ilk sıralarda :)

    YanıtlaSil
  3. Garry's mod listede yok. İlginç :D

    YanıtlaSil
  4. Konuyla çok alakalı değil ancak, The Long Dark oyunuyla ilgili incelemeler ve bilgileri sitenizde görmek beni mutlu eder. Umarım bir gün steam'de kaç Türk var ve Türkiye'de en çok hangi oyun oynanıyor dediğimizde Long Dark oyuncularını da iyi bir sayıyla göreceğiz.

    YanıtlaSil
  5. bende aktif olarak cs oynuyorum zevkli geliyor ne bileyim hoş da yapılmış yaklaşık bi 10 yılım var

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.