Trove Flux Kasma Rehberi

Trove Flux Kasma Rehberii

Trove oyunu bir MMORPG oyunudur. Minecraft'a benzeyen fakat çok geniş çaplı ve detaylı olan bir oyundur. Trove'da oyun parası Glim ve Flux'dan oluşuyor. 10000 Glim yaklaşık 5000 Flux ediyor yani asıl gerekli para Flux diyebiliriz. Pazar,çeşitli görev ve item işlerinde genellikle Flux işliyor.

Troveda Flux Kasma Rehberinin içeriği şu an'a kadar etrafta gördüğüm ve benimde bizzat yaptığım şeylerin listesi olacaktır.

1. Maden İşleri;

Madencilik işinin kazancı benim ilk başladığım zamanlarda oldukça kar'lı bir işti. Şu anda tabiki hala daha kazandırıyor fakat eskisi gibi çok çok bir kazanımı yok.

Trove Madenler

Üstteki gördüğünüz, bildiğiniz madenlerden birkaçı, Madenleri hızlı çıkarabilmek için bildiğiniz gibi Lasermancy skilinizin yüksek olması lazım. Ne kadar yüksek olursa o kadar hızlı yaparız. Ama bunun dışında Bomba ilede çıkarabiliriz. 1 adet bomba ile 10x10 bir alanı patlatıp bütün maden ve diğer blockları alabiliriz.
Trove Maden Kutusu
Üstte gördüğünüz kutu maden işleri sırasında çıkan maden  kutularındandır. Bu kutular rastgele düşer ve içlerinden çeşitli madenler düşebilir. Aynı zamanda Ally'de düşebilir ve bu da para demek tabiki.

2. Bağ Bahçe ve Tarla İşleri;

Trove'daki çoğu craft itemini tarla işleri ile uğraşarak meydana getiriyoruz. Tabiki bunları meydana getirmek içinde farklı craft eşyalarına ihtiyacımız oluyor. Fakat ucuza craftlayıp kar yaparak satabileceğimiz birçok ürün var. Aşağıda örnekleri dikkatlice okuyunuz;

Trove Gardening Steed Feed

Yukarıdaki resimdeki örnekte Steed Feed tohumunun yapılışını gösteriyor. Tek masrafı Sunlight Bulb onuda zaten arayarak bulabiliriz aşağıda şimdi onuda göstericeğim. Öncelikle Steed Feed'den 1 tane yapıp 10 tane tohum alıyoruz ve şuanki piyasaya göre steed feed'in tane fiyatı 100 flux yani bu demektirki 10 tane tohum = 1000 Flux. Eğer Sunlight Bulb satın almadann yapmak istiyorsanız Sunlight Bulb farm yeri bulmanız gerekmektedir. Onun içinde aşağıdaki resimi ve açıklamasını inceleyiniz.

Trove Sunlight Bulb Nerede Çıkar

Üstteki resimde sol kısımda haritada koyu yeşil gözüken ve çiçek sembollü olan yer Peaceful Hills haritasında bulunan Sunlight Bulb çiçeğini bulmamız gerekiyor. Az bi süre gezdiğimizde bulabileceğimiz birşey. Resimin ortasında görünen Bulb'da direk satılabilen birşeydir. Eğer bahçe işleri yerine bunla uğraşmak isterseniz bu olayda kazandırıyor haberiniz olsun. Pazar fiyatları değişken olduğu için şuanda birşey yazmak istemiyorum fiyatı hakkında.

3. Shadow Tower;

Her hafta düzenli bir şekilde yenilenen Shadow Tower, Trove oyununun en sevilen etkinliklerindendir. Normal, Hard, Ultra olarak 3 ayrı zorluk derecesine ayrılıyor ve her zorluk derecesinde 4 etap bulunuyor. Bu zorluk derecelerine Item levelinize göre girebilirsiniz. Ödülleri aşağıda gördüğünüz Lunar Soul ve Titan Soul'dur. Bu Soul'ları toplayıp birleştirerek türlerine göre kutu alabiliyoruz. Aldığımız kutulardan minimum 5 K Flux çıkıyor en yüksek ne kadar çıkıyor net bilgim yok bana en fazla 9500 çıkmıştı. Eğer itemi leveliniz yüksek haftalık Shadow Tower'ı bir kaç dakika içinde kendiniz bile yapabilirsiniz.

Trove Lunar Soul ve Titan Soul Çıkarma

4. Pinata Coin;

Pinata önceden oyunda para yatırarak alabildiğimiz türde birşeydi fakat sonradan oyuna miniboslar halinde eklenen Pinatalardan , pinata yaratabileceğimiz Celebratory Pinata item çıkıyor yada bunun yerine Pinata Coinler çıkıyor. 

Trove Pinata

Bu çıkan Celebratory Pinata'ları spawnlayıp kestikten sonra bunlarında içlerinden Pinata Coin çıkıyor. Bu Pinata coinler, Pinata mountlar almak için işe yaradığını gördüm fakat onların dışında bu Coinleri Loot Collector'a satarak Glim kazanabiliriz. Belirli bir glim sayısına ulaşıncada Flux'a çevirebiliriz. Peki Pinata Coinler kaç para ediyor ?

Trove Pinata Coin Kaç Para

Resimde gördüğünüz gibi tanesi 100 Glim etmektedir.

5. Flux Karşılığı Başka Kişilerin Ev ve Kulüplerini Dizayn Edin;

Club tasarımları büyük clublar için oldukça önemli birşeydir. Oldukça geniş ve çok fazla detay içeren bir club oyundaki ana köyde bulunan Club bölgesinde en tepeye oturmak ister. Bu tasarım işlerini açıkcası ben çok severim fakat kafamdan birşey yapamam anca biryerlere bakarak yapabilirim. Örneğin aşağıdaki ben kulüp köyüm;

Trove Türk club

Üstte gördüğünüz pixel art'lar yapımı eğlenceli ve bir o kadarda kolay birşeydir. Google'a istediğiniz bir kahraman yada karakterin Pixel art'ını yazıp aratarak bulabilirsiniz ve geri kalan tek şey doğru renkleri doğru sayılara koymak.

Onun haricinde benim evim;

Trove ev tasarımı

Gördüğünüz gibi buda bir Pixel Art ve dediğim gibi bunları yapmak çok kolay ama benim sizlere bahsettiğim Club dizayn işi bu gösterdiklerim kadar kolay iş değil benim yaptıklarım işin en basit yanı. Birde yazdıklarıma oranla Flux karşılığı yapılabilecek köyden örnek vereyim;

Trove Kulüp Tasarımları

Bu tarz yapılar ile dolu olan çok fazla köy var ve bunların büyük bir kısmı Builderlar tarafından yapılmış yani Flux veya başka bir item karşılığı.

Son olarak, oyunda her saat başı çıkan görevleride yapmayı unutmayın onlar sizler için çok önemli kazanç sağlayan şeylerdir.

Aklıma şimdilik bu kadar geldi yeni şeyler buldukça Trove Flux Kasma Rehberine ekleyeceğimden şüpheniz olmasın. Yorum atarak destek olabilir yada sizlerin bildiği farklı birşeyler varsa belirtirseniz çok iyi olur. Teşekkürler.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.