Garry's Mod Missing Map Hatası Çözümü

Bir önceki Garry's Mod çözüm yayınında Garry's Mod Pembe Siyah ve Error Sorununu Çözmüştük. İşin aslına bakarsanız "Missing Map" hatasının çözümüde Pembe Siyah çözümünden farksızdır. Tek farkı mapleri aramamız gerektiği.

Öncelikle hatamızı bir örnek üzerinden tanıyalım;

gmod-missing-map

Yukarıda gördüğümüz resimde mg_randomizer_v5 map'i için Missing Map hatası almışız. Şimdi öncelikle bu hatanın kaynaklanma sebebi Map'in Workshop ve Server'ın bağlantılarından kaynaklı olduğunu unutmayalım.

Öncelikle Missing Map hatasını aldığımız, hata'yı aldığımız haritayı nereden temin edeceğimizi bilmemiz gerek. Haritaları bulabileceğimiz kaynaklar aşağıdaki Linklerde mevcuttur.

1. Site
2. Site
3. Site

Üstte verdiğim 3 sitede de hatasını aldığınız mapleri bulma garantisi veriyorum. Örnek verdiğimiz resimdeki hata'yı nasıl ortadan kaldıracağız şimdi ona dönelim. Resimdeki harita yani MG_Randomizer_V5  Verdiğim siteden bulduk ve indirdik. İndirdikten sonra aşağıdaki adımları izleyeceğiz;

Bilgisayarım / Yerel Disk C: / Program Dosyaları (x86) / Steam / SteamApps / Common / Garry's Mod / garrysmod / Maps

Üstteki adımları izledikten sonra açtığımız Maps klasörünün içine indirdiğimiz Mg_Randomizer_V5 harita klasörünün içinde bulunan herşeyi açtığımız Maps klasörünün içine atıyoruz ve resimde örneklendirdiğimiz hatayı çözüyoruz. Tekrar bu map'in açık olduğu server'a girerek haritayı 2-3 saniye içerisinde yükleyip girecektir.

Sırada Valve'a ait bütün mapleri oyuna nasıl indireceğimizi anlatayım;

Aşağıda sırasıyla Valve oyunlarının "BÜTÜN" haritaları bulunmakta ve onları indirerek üstte anlattığım şekilde aynı işlem sırasıyla yapılmalıdır;

Half Life 2 Haritaları (444.3 MB)
Counter Strike: Source Haritaları (99.2 MB)
Half Life 2: Episode 2 Haritaları (324.5 MB)
Half Life 1 Haritaları
Team Fortress 2 Haritaları


Üstte verdiğim oyunların haritalarını indirdikten sonra herhangi bir official serverda yada bu oyunlara ait olan maplerin kurulu olduğu serverlarda en ufak hata almayacaksınız.

Böylelikle Garry's Mod Missing Map Hatasını çözmüş bulunmaktayız.

Başka oyunlarda aldığınız hatalar varsa yorum olarak ya da gksoyun@gmail.com adresine atacağınız mail ile çözümünü araştırıp kısa zamanda ekleyeceğime şüpheniz olmasın.

Hepinize iyi oyunlar.

5 yorum:

  1. Bu indireceğimiz haritalar pembe siyah texture hatalarını da engelliyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gireceğiniz haritayı indirirseniz giderir. İsterseniz

      http://www.kreatorn.com/2017/07/garrys-mod-pembe-siyah-ve-error-sorunu.html

      Bu yazı ile de onu kaldırabilirsiniz.

      Sil
  2. Merhaba ben garry's Modda bir sorun yaşıyorum.Bu sorunu hiç bir yerde bulamadım.Sorun şu ben Garry's modda bi servere girdiğimde bana "map mising "rp_hogwarts_habitat_v3" disconnect" Diyor bu dosyayi ne kadar aradımdsa bulamadım yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam girdiğiniz serverdan arkadaşınız falan varsa server admini ile görüşmeniz mümkün olursa şayet manuel bir şekilde rp_hogwarts_habitat_v3 haritasını indirip yazıda gösterdiğim gibi atmanız lazım. Yoksa başka türlüsü güç malesef

      Sil
  3. Merhaba ben garry's Modda bir sorun yaşıyorum.Bu sorunu hiç bir yerde bulamadım.Sorun şu ben Garry's modda bi servere girdiğimde bana "map mising "rp_hogwarts_habitat_v3" disconnect" Diyor bu dosyayi ne kadar aradımdsa bulamadım yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.