Merve "mervedogru" Doğru Kimdir ?

mervedogru Kimdir
Twitch dünyasından tanıdığımız  Merve DOĞRU'yu yakından tanımaya ne dersiniz ? Net bir biyografi gibi olmayacağından emin olabilirsiniz çünkü bu sorular mail yolu ile kendisine ulaştırılmıştır ve sayın Merve "mervedogru" DOĞRU'ya bizi kırmayıp yanıtladığı için çok teşekkürler.


Adınız-Soyadınız, Nerelisiniz ve Doğum Tarihiniz:

Merve Dogru. 28.03.1996  Koç Burcu.

Nereli olduğum konusu biraz karışık, ama en basit hali ile anlatmak gerekirse;

Babamın ailesi-Mersin/Kıbrıs, annemin ailesi Kars/Igdir azerilerindendir. Aile büyüklerimin hepsinin doğum yeri başka başka yerler. Ama ben İstanbulda dogdum büyüdum.

Eğitim durumunuz nedir ? Detaylıca anlatabilir misiniz ?

Ilk-orta okul ve liseyi, İstanbulda okudum. Sağlık meslek lisesi çıkışlıyım. Üniversite için 2013 yılında Bulgaristan/Varna'ya geldim, Tıp fakültesinde okuyorum. Şu an Varnada yaşıyorum.

Yayıncılık dışında bir mesleğiniz var mı ?

Okuldan bir arkadaşımla medikal tekstil üretimi yapmak için Bulgaristanda projeler geliştiriyorum. 

Yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladınız kısacık anlatır mısınız ?

Üniversiteye girdiğim zamanlarda - sadece Twitch üzerinden - yayın yapmaya baslamıştım. Okul sebebi ile çok fazla ara verdim, Mart 2018'den beri düzenli yayın yapmaya çalışıyorum, yine okulum birazcık beni yavaşlatıyor tabii ki...

Bu sektörde kendinize bir hedef koydunuz mu ? Var ise hedefiniz nedir ?

Başlarken kendime bir hedef koymamistim. Okul icin geldiğim ülkede sosyalleşemedigim için, internet üzerinde sosyalleşmek psikolojik olarak beni rahatlatıyordu. Kitle büyüdükçe hedeflerim büyümeye başladı. Bir çok insanla tanıştım, herkes bir fikir verip yol göstermeye çalıştı ve gelişmeme yardımcı oldular. Onların da yardımı ile daha ileri taşıyacağıma eminim.

İlk oynadığınız oyun nedir ve oyunlarla ilişkiniz nasıl başladı ?

Ilk oynamaya başladığım oyun ateri oyunlarıydı. Babam, henüz ben küçükken bir çok oyun dergisine üyeydi. Evimizde bir bilgisayar vardı ve sürekli aylık dergilerden gelen demo oyunları oynardım. Oynadığım coğu oyuna babam sayesinde erişip onunla oynamaya başladım. Annem bu duruma her ne kadar karşı da olsa, su an ikisi de beni destekliyorlar.

En sevdiğiniz oyun/oyunlar nedir ?

Arkadaşlarımla beraber oynadığım bütün oyunlar benim için çok keyifli bir hal alabiliyor. En basit oyundan bile zevk alabiliyorum. Ama piyasa içinde en sevilen oyunlar bile, yalnız oynadığım zaman bana keyif vermiyor.

Twitch’te en çok kimi/kimleri izlemekten keyif alıyorsunuz ?

Ben Twitche ilk girdiğim zamanlarda kimseyi takip etmezdim, Mart 2018 de yayınlarım da oturduktan sonra, bir cok yayıncıyı takip etmeye başladığım. Kanalimda takip ettigim butun kanallari ve yayıncıları çok seviyorum, hepsini izlemekten keyif alıyorum, şanslıyım ki bir çoğuyla yüz yüze tanışma ve bir çoğu ile arkadaş olma fırsatına eriştim.


3 yorum:

  1. Akıllardaki soru işaretleri birazcık gitmiştir sanırım

    YanıtlaSil
  2. Akıllardaki soru işaretleri bi nebze azalmıştır umarım

    YanıtlaSil
  3. Akıllardaki soru işaretleri bi nebze azalmıştır umarım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.